Η διατροφή που πρέπει να ακολουθείτε για φωτεινό δέρμα, λαμπερά μαλλιά και υγιή νύχια

η-διατροφή-που-πρέπει-να-ακολουθείτε-γ-1220286

Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε, πώς ότι τρώει ο καθένας βγαίνει και προς τα έξω, επηρεάζοντας την εικόνα του δέρματος, την υφή των μαλλιών ακόμη και την υγεία των νυχιών. Αν, λοιπόν, προσπαθείτε επανειλημμένως για την βελούδινη υφή των μαλλιών σας, την αψεγάδιαστη και λαμπερή εικόνα του προσώπου σας και την τέλεια υγεία των νυχιών σας και δεν τα καταφέρνετε αποτελεσματικά, λάβετε υπόψη ότι μια κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει όλα τα παραπάνω.

Σκεφτείτε, λοιπόν, το φαγητό σας ως δομικά στοιχεία για το σώμα σας, που βοηθούν στην αποτροπή των βλαβών των ελεύθερων ριζών, των βακτηρίων και των ιών και επίσης ενισχύουν την αναγέννηση των κυττάρων και δείτε παρακάτω τι τροφές μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας για να αντιμετωπίσετε τα παραπάνω «προβλήματα» αποτελεσματικά.

Πώς να εξαλείψετε την ακμή

Η εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για να έχετε ένα καθαρό και αψεγάδιαστο δέρμα. Οι υψηλές συγκεντρώσεις ινσουλίνης μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή, ανισορροπία τεστοστερόνης και τελικά ακμή. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι έχετε συμπεριλάβει μια πηγή πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα ή σνακ για να επιβραδύνετε την απορρόφηση του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματός σας. Η πρωτεΐνη, τα όσπρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας για το δέρμα και τη θεραπεία του. Μια καλή ιδέα, επίσης, είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τρόφιμα που περιέχουν βασικά λίπη, όπως οι ξηροί καρποί, για να διατηρείτε τις εύκαμπτες -αλλά ισχυρές- κυτταρικές μεμβράνες.

Πώς να σταματήσετε την τριχόπτωση και την αραίωση των μαλλιών

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι αποτέλεσμα όχι μόνο κακών γονιδίων ή έντονου στρες και άγχους, αλλά και απόρροια διατροφικής ανεπάρκειας, ειδικά εάν παρατηρήσετε σπασμένες άκρες ή νιφάδες στο τριχωτό της κεφαλής σας. Για να αποτρέψετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να καταναλώνετε μακροθρεπτικά συστατικά (θρεπτικές ουσίες που προσφέρουν ενέργεια όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπος) όπως αβγά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Τα καλά λίπη θα βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ φροντίστε να συμπεριλάβετε και τα ωμέγα 3, 6 και 9 στη διατροφή σας -μπορείτε να τα βρείτε σε σπόρους chia και λιναρόσπορους, ξηρούς καρπούς, αβοκάντο και ελιές. Μπορείτε, επίσης, να συμπεριλάβετε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη C για να βοηθήσετε στην απορρόφηση των παραπάνω μετάλλων. Μπορείτε, δηλαδή, να φάτε ξηρούς καρπούς και σπόρους, μαζί με πιπεριές και ακτινίδια.

Πώς να αποφύγετε τα εύθραυστα νύχια

Εάν τα νύχια σας είναι αρκετά στεγνά και παρατηρείτε ότι ανοίγουν ή σπάνε εύκολα, μια καλή ιδέα είναι να τονώσετε τον οργανισμό σας με ψευδάργυρο. Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που αποτρέπει την καταστροφή των κυττάρων και απαιτείται για την ανάπτυξη και τη διαίρεση των κυττάρων -τροφές όπως αβγά, τυρί, αμύγδαλα, γάλα και όσπρια αποτελούν εξαιρετικές πηγές. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε εύθραυστα νύχια, γι’ αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας αβγά, γάλα ή εμπλουτισμένα δημητριακά ή θρεπτική μαγιά.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook