Μητσοτάκης: Κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρουλάκη

μητσοτάκης-κανένα-περιθώριο-συνεργα-1691403

Με ακόμα πιο σκληρή κριτική εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, έκοψε σήμερα για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κάθε πιθανότητα για κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής.

Αντιθέτως, απέφυγε να απαντήσει αν θα οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες κάλπες, στην περίπτωση που η ΝΔ δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία από τις δεύτερες εκλογές.Κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ενώ είπε ότι όταν οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα της κάλπης στη γείτονα, θα τηλεφωνήσει στον νικητή να τον συγχαρεί και να του ζητησει συνάντηση.

Σε ό,τι αφορά τη φυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρας από την αλβανική κυβέρνηση Ράμα, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε τα Τίρανα ότι αν συνεχίσει στην ίδια τακτική, τότε αυτό θα έχει συνέπειες τόσο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας όσο και στην ευρωπαϊκή της πορεία.Επιβεβαιώνοντας ότι στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου, η κυβερνητική παράταξη βάζει κατεξοχήν στο στόχαστρο την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να επηρεάσει τους αναποφάσιστους κεντρώους ψηφοφόρους, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι δεν θεωρεί τον κ. Ανδρουλάκη δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού – το αντίθετο, είπε – και ότι μεταξύ του ιδίου και των ψηφοφόρων του κόμματός του υπάρχει υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή, ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι ψεύδεται λέγοντας ότι ουδέποτε του πρότεινε να συναντηθούν.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην ηγεσία και σε ψηφοφόρους. Με πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ βρεθήκαμε στην ίδια όχθη, υπέρ της Ευρώπης, κατά του λαϊκισμού. Και πολύ από αυτούς τους ψηφοφόρους δεν έχουν κακή άποψη για την κυβέρνηση, ούτε για μία προσωπικά. Εμείς βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, αρκετοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, μισοάδειο, ο Ανδρουλάκης άδειο και ο Τσίπρας θρυματισμένο. Δύο φορές του ζήτησα να συναντηθούμε!Λέει ψέματα. Το ίδιο βράδυ της εκλογής του τον κάλεσα στο τηλέφωνο. Αυτό πριν σκάσουν δύσκολα θέματα όπως το ζήτημα των υποκλοπών. Ο Ανδρουλάκης δεν εννοεί ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας. Εννοεί όχι στον Μητσοτάκη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα περιθώριο να υπάρξει καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Σε μία κυβέρνηση συνεργασίας θα πατούσαμε μεταρρυθμιστικό φρένο και αυτό δεν θα ευνοούσε τα συμφέροντα της χώρας» είπε.

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μαζέψει όσα είχε πει κατά το πρόσφατο debate των πολιτικών αρχηγών, απαριθμώντας τις πρωτοβουλίες που έλαβε μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Αφού υποστήριξε ότι η ΕΥΠ είναι απολύτως κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια της χώρας και ότι αυτό το επαναβεβαίωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου θυμήθηκε τον κρίσιμο ρόλο της ΕΥΠ στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, επιχείρησε να πετάξει τη μπάλα στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι δυνατόν να μας κουνάει το δάχτυλο και να μιλάει για ευθύνες αυτός που έχει δίπλα του έναν αμετάκλητα καταδικασμένο», είπε.

Για τις τουρκικές εκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να αλλάξει, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Όπως είπε, ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι ριζωμένος σε όλο το πολιτικό κατεστημένο. «Όμως, μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και εκφράζω την ελπίδα ότι η Τουρκία πρέπει να επανακαθορίσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την ΕΕ. Μια και μόνο διαφορά υπάρχει: η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Φυσικά και θα καλέσω να συγχαρώ και θα επιδιώξω συνάντηση. Ο βασικός πυρήνας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για την οικοδόμηση στέρεων συμμαχιών και την ανάδειξη της Ελλάδας ως παίκτη δεν αλλάζουν ως προς την δικιά μας κυβέρνηση. Μακάρι να βρεθεί πρόσφορο έδαφος για να υπάρξει εκτόνωση. Δεν είμαι αφελής και είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο», είπε. Εκτίμησε, πάντως, ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει ουσιαστικός λόγος για θερμό επεισόδιο.

Για τη σύλληψη του υποψήφιου Δημάρχου Χειμάρας

«Αυτό που έγινε με τον Φρέντι Μπελέρι είναι απαράδεκτο και αδιανόητο, είπε, κι έκανε αναφορά στην επίσκεψη του στην Χειμάρρα. Δεσμεύτηκε ότι θα στέκεται πάντα αρωγός στην μειονότητα. «Το έχω πει και στον ίδιο τον Ράμα: Αν συνεχιστεί αυτό θα επηρεάσει και τις διμερείς μας σχέσεις και τον δρόμο της Αλβανίας προς την Ευρώπη. Αν συνεχιστεί θα έχει επιπτώσεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε.

Για τις δηλώσεις Σκέρτσου περί διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

Έχω εκφράσει ξεκάθαρα τις θέσεις για το θέμα αυτό με τον καγκελάριο Σολτς. Δεν έχει αλλάξει τίποτα για τη θέση της πατρίδας. Παραμένει ανοιχτό το ζήτημα, ειδικά για το κατοχικό δάνειο έχουμε πιο ισχυρά επιχειρήματα αναγνωρίζοντας τις νομικές και πολιτικές δυσκολίες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε γενικά για το μέλλον. Η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό δεν αλλάζει ούτε κατ’ ελάχιστον.

One thought on “Μητσοτάκης: Κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρουλάκη

  1. Ετοιμάζει νέο κατοχικό κουπόνι (market pass) για τους ιθαγενείς. 15 δις για τους άχριστους του στρατού (Ιμια 96 Κύπρος 74 Ηλιάκης 06) και κουπόνια για τους πολίτες. Για λόγους ΕΘΝΙΚΗΣ ασφαλείας μπορεί να παρακολουθεί όποιον και ότι θέλει.
    Αυτό σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook