Η διαφορά μεταξύ των αντηλιακών και του λαδιού μαυρίσματος

η-διαφορά-μεταξύ-των-αντηλιακών-και-το-1466628

Αν και η χρήση οποιουδήποτε προϊόντος δεν μπορεί να αποτρέψει το μαύρισμα, τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το μαύρισμα διασφαλίζουν γρηγορότερα το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Ορισμένα προϊόντα μαυρίσματος περιέχουν επίσης αντηλιακά συστατικά. Ως εκ τούτου, η χρήση λαδιού μαυρίσματος είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα και σοβαρή βλάβη του δέρματος. Έτσι αν θέλετε να προστατευτείτε όταν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό.

Το λάδι μαυρίσματος είναι λιπαρό, πλούσιο σε βιταμίνες, λεκιθίνη και μια ποικιλία φυτικών εκχυλισμάτων που θρέφει το δέρμα ενώ ενυδατώνει και προετοιμάζει την επιδερμίδα να μαυρίσει. Ο σύνθετος βιοδραστικός παράγοντας χαλκού BRTC κάνει τους ανθρώπους να μην χρειάζονται να εκτεθούν επί σειρά ωρών στις υπεριώδες ακτίνες του φωτός ή να κάνουν ηλιοθεραπεία επί ώρες, αλλά απλά να απλώνουν το λάδι μαυρίσματος σε ολόκληρο το σώμα τους για να αποκτήσουν ένα μαυρισμένο δέρμα σε 4 ώρες.

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ αντηλιακών και λαδιού μαυρίσματος, αλλά πρέπει απλώς να θυμόμαστε μια από τις πιο σημαντικές διαφορές τους. Το λάδι μαυρίσματος χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν ένα μαυρισμένο χρώμα δέρματος χωρίς να χρειαστεί να εκτεθούν στον ήλιο για ώρες.

Στον αντίποδα, το αντηλιακό χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντισταθούν στο ηλιακό έγκαυμα που προκαλείται από την ηλιακή ακτινοβολία και να αποφευχθεί η ζημιά που προκαλεί ο ήλιος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ως εκ τούτου, το λάδι μαυρίσματος δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό.

Πώς λειτουργεί το λάδι μαυρίσματος;

Τα λάδια μαυρίσματος λειτουργούν προσελκύοντας και εστιάζοντας στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου στο δέρμα.

Καθώς οι ακτίνες UV διεισδύουν στο δέρμα, επιταχύνουν την παραγωγή μελανίνης από τα μελανοκύτταρα. Η μελανίνη είναι η χρωστική ουσία που δίνει στο δέρμα χρώμα. Έτσι, όσο μεγαλύτερη είναι η παρουσία μελανίνης στο δέρμα, τόσο πιο σκούρα θα εμφανίζεται η επιδερμίδα.

Ενυδατικές κρέμες

Μια άλλη σημαντική πτυχή των ελαίων μαυρίσματος είναι τα ενυδατικά συστατικά που συχνά περιλαμβάνονται στη σύνθεσή τους. Η διαδικασία μαυρίσματος μπορεί να αφυδατώσει γρήγορα το δέρμα. Η προσθήκη ενυδατικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Ε και η γλυκερίνη, βοηθούν στην προστασία του δέρματος διατηρώντας την υγρασία ή αντλώντας υγρασία από τον αέρα για να ενυδατώσουν το δέρμα.

Είναι ασφαλές το λάδι μαυρίσματος;

Αν και τα περισσότερα λάδια μαυρίσματος αρχίζουν να χρησιμοποιούν προστασία SPF, τα περισσότερα εξακολουθούν να μην παρέχουν προστασία ενάντια των επιβλαβών επιπτώσεων της υπεριώδους ακτινοβολίας, ειδικά της ακτινοβολίας UVB. Στην πραγματικότητα, λίγα έλαια μαυρίσματος παρέχουν περισσότερο από ένα επίπεδο προστασίας SPF 4.

Οι ακτίνες UV έχουν την ικανότητα να βλάπτουν τα κύτταρα του δέρματος, τα οποία μπορούν να μεταλλάσσουν τη δομή του κυττάρου. Αυτές οι μεταλλάξεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα καρκινικό κύτταρο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με το Ίδρυμα καρκίνου του δέρματος.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά τη χρήση ευρέος φάσματος (προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB), αντηλιακό ανθεκτικό στο νερό με SPF 30 ή υψηλότερο και να εφαρμόζεται ξανά κάθε δύο ώρες (ή όσο συχνά δηλώνει η ετικέτα του προϊόντος) προκειμένου να βοηθήσει στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος, της πρώιμης γήρανσης του δέρματος και του καρκίνου του δέρματος.

onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook