Η διαχείριση και μείωση των αποβλήτων στις παραλίες αποτελεί υψηλό στόχο για την Περιφέρεια Κρήτης

η-διαχείριση-και-μείωση-των-αποβλήτων-1147916

«Η διαχείριση και μείωση των αποβλήτων και των ειδών συσκευασίας στις παραλίες του νησιού αποτελεί υψηλό στόχο για την Περιφέρεια Κρήτης» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης με αφορμή τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CAPonLITTER.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η συντονίστρια του έργου και Αναπλ. Προϊστ. Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ελένη Τζαγκαράκη και οι εξωτερικοί συνεργάτες Βασίλης Ζησιμόπουλος μηχανικός και Μιχάλης Χαλκιαδάκης οικονομολόγος.

Στο έργο CAPonLITTER συμμετέχουν φορείς από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, περιοχές στις οποίες ο παράκτιος τουρισμός αποτελεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα.

Το ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό έργο CAPonLITTER στοχεύει στην βελτίωση των πολιτικών και πρακτικών που προωθούν την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες παραλίας, που συνδέονται με ψυχαγωγικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε παράκτιες περιοχές.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι στόχοι του έργου και το σχέδιο δράσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επικείμενες συναντήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα σχετικά με την ενημέρωση των ενδιαφερομένων φορέων και τη διερεύνηση πιθανών προσεγγίσεων για τη μείωση της κατανάλωσης και τη βελτίωση της συλλογής των θαλάσσιων απορριμμάτων που προκύπτουν στις παράκτιες περιοχές από ψυχαγωγικές δραστηριότητες ή από εγκαταστάσεις κοντά σε αυτές τις περιοχές (π.χ ξενοδοχεία).

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook