«Η ΔΕΥΑΧ λύνει επιτέλους το στεγαστικό της πρόβλημα» – Η Χρυσούλα Χατζηδάκη για συμβιβασμό με Εκκλησία, υποστελέχωση, κοινωνικό τιμολόγιο

η-δευαχ-λύνει-επιτέλους-το-στεγαστικ-1138948

Την ικανοποίησή της για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Δήμου Χανίων – Εκκλησίας και ΔΕΥΑΧ (ΕΔΩ) εξέφρασε η πρόεδρος της επιχείρησης, Χρυσούλα Χατζηδάκη μιλώντας το πρωί στο ZARPA RADIO 89,6 και τον Δημήτρη Παππά. 

Όπως ανέφερε, η ΔΕΥΑΧ με την μορφή δωρεάς θα καταβάλλει ποσό 260.000 ευρώ στον Δήμο Χανίων προκειμένου να καταβληθεί στην Εκκλησία ως αντίτιμο για το εταιρεία να λύσουμε το στεγαστικό μας πρόβλημα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Οι διαδικασίες μας πήραν κάποιο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ θετικό και θα οδηγήσει σε νοικοκύρεμα την επιχείρηση. Το ποσό είναι ικανό και μας επιτρέπει να τα καταβάλουμε στον Δήμο. Μετά από αυτήν την απόφαση μας δίνεται η δυνατότητα πάλι σε συνεννόηση με την εκκλησία να εκμισθώσουμε και τα παρακείμενα οικόπεδα ώστε να στεγάσουμε και άλλες υπηρεσίες μας» τόνισε η κα Χατζηδάκη.

Όπως ανέφερε, για το συγκεκριμένο ακίνητο το πρόβλημα έρχεται από το παρελθόν. Ο Δήμος Ελ. Βενιζέλου είχε πάρει δάνειο για να ανεγερθεί  το τότε Δημαρχειο, το οποίο δεν λειτούργησε λόγω της συγχώνευσης των Δήμων.

Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο: Η κα Χατζηδάκη, επανέλαβε την έμφαση που δίνει η υπηρεσία στην κοινωνική πολιτική: Για το 2021 έχουμε εντάξει ΑΜΕΑ, συνταξιούχους, ανέργους ενώ θα υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση το 2022.

«Ήδη κουβεντιάζουμε για τα νέα μέτρα κοινωνικής πολιτικής για την επόμενη κοινωνική χρονιά» τόνισε.

Όσο για τις καθυστερήσεις που ενίοτε παρατηρούνται στα αιτήματα των πολιτών, η κα Χατζηδάκη τόνισε ότι τα συνεργεία της επιχείρησης είναι διαρκώς σε ετοιμότητα αλλά λόγω του φόρτου εργασίας και του περιορισμού αριθμού προσωπικού, είναι λογικό ορισμένες φορές οι χρόνοι να μην είναι αυτοί που θα επιθυμούσε ιδανικά ο πολίτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook