Η Χανιώτισσα Σταυρούλα Παπαδάκη που ετοιμάζεται για τις ΗΠΑ: Ζω το όνειρό μου

η-χανιώτισσα-σταυρούλα-παπαδάκη-που-ε-1452657

Η Σταυρούλα Παπαδάκη φιλοξενήθηκε στον αέρα του Ζarpa Radio 89.6 μιλώντας για πρώτη φορά μετά το γεγονός πως ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον κόσμο, αυτό του Στάνφορντ στις ΗΠΑ της χορήγησε υποτροφία.

Η παίκτρια του ΟΑΧ θα έχει έτσι την ευκαιρία να ενταχθεί στις τάξεις της κολεγιακής ομάδας μπάσκετ αλλά και παράλληλα να σπουδάσει βιολογία.

Η Παπαδάκη περιέγραψε τα συναισθήματά της μιλώντας στην εκπομπή του Μάκη Καρτσωνάκη.

Αναλυτικότερα όλα όσα είπε, είναι τα εξής:

Για το πώς αισθάνεται: «Το συναίσθημα είναι υπέροχο… Βασικά, επειδή έχουν γίνει όλα πολύ γρήγορα τον τελευταίο καιρό είμαι έτοιμη πιστεύω για οτιδήποτε προκύψει στο μέλλον. Θα είναι πολύ μεγάλη πρόκληση. Είναι ένα πολύ μεγάλο μου όνειρο και είμαι έτοιμη ν’ αντιμετωπίσω οποιοδήποτε πρόβλημα και να το βγάλω πέρα. Δε γνωρίζω ακόμα ακριβείς ημερομηνίες για το πότε θα φύγω, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα. Περιμένω να εξελιχθώ όσο περισσότερο γίνεται ως παίκτρια γιατί το αμερικανικό μπάσκετ είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα. Σίγουρα ακαδημαϊκά έχω πάρα πολύ μεγάλους στόχους επίσης, αφού το Στάνφορντ είναι ένα πολύ υψηλού επιπέδου πανεπιστήμιο».

Για το τι θα σπουδάσει και πώς προέκυψε να πάει στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ: «Θέλω να σπουδάσω βιολογία. Για τη διαδικασία, είναι κάτι που το κυνηγάω αρκετά χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο πιο πολύ. Μίλησα με διάφορους ανθρώπους, έχω συνεργαστεί με διάφορους που είναι μέσα σ’ αυτά και με βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να έρθω σ’ επικοινωνία με τους προπονητές, με το πανεπιστήμιο, να κάνω και την αίτηση μου διότι μου είπαν ότι χρειάζεται να έχω και τα έγγραφα. Ηταν μια πολύ μεγάλη διαδικασία, αλλά σίγουρα στο τέλος άξιζε».

Για το τι περιμένει να συναντήσει, αλλά και τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος από εκείνη: «Πιστεύω ότι θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ. Τα αγγλικά μου, ναι, είναι αρκετά καλά πιστεύω. Οσον αφορά την ομάδα πιστεύω ότι είναι από ένα από τα ανώτερα επίπεδα που υπάρχουν σε πανεπιστήμια, συνεπώς θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να καταλάβω τη φιλοσοφία της ομάδας και να ενταχθώ και η ίδια. Γενικά θα πάρει χρόνο πιστεύω όλο αυτό, όπως και να πάρω και εγώ χρόνο στα παιχνίδια».

Για το πού φαντάζεται τη ζωή της, στην Αμερική ή στην Ελλάδα στο μέλλον: «Σίγουρα δεν θα μπορώ να έρχομαι στην Ελλάδα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αν έρχομαι θα έρχομαι πολύ λίγο. Μελλοντικά δεν μπορώ να ξέρω, θέλω τώρα να πάω εκεί να ζήσω τη ζωή μου και να καταλάβω πώς είναι τα πράγματα και μετά θ’ αποφασίσω για το τι θα κάνω στο βαθύ μέλλον».

Για το αν υπάρχει κάτι που την φοβίζει: «Ολους μας φοβίζει πιστεύω το άγνωστο. Δεν ξέρω και εγώ ακριβώς τι θ’ αντιμετωπίσω, ευτυχώς είχα πολλούς ανθρώπους που μου λένε τις δικές τους εμπειρίες, αλλά και πάλι δεν μπορείς να ξέρεις άμα δεν το αντιμετωπίσεις ο ίδιος».

Για τους ανθρώπους ή τις συγκυρίες που την βοήθησαν ώστε να φτάσει σ’ αυτό το σημείο που είναι σήμερα: «Ο μεγαλύτερος παράγοντας και ο λόγος που βρίσκομαι εδώ σήμερα είναι η οικογένεια μου και χωρίς την στήριξη των δικών μου δεν θα μπορούσα ούτε να το φανταστώ αυτό που ζω τώρα. Από κει και πέρα τους προπονητές μου, την Φρόσω Δημητρουλάκη που την ξέρετε όλοι και την αγαπώ πολύ, τον κόουτς Σόφτση που με είχε φέτος παίκτρια του και τον γυμναστή μου, που μου έβγαζε πάντα το πρόγραμμα μου και ήταν δίπλα μου σε ό,τι χρειαζόμουν, τον Παναγιώτη Σταυρόπουλο».

Για τις βλέψεις της στο μπάσκετ και αν σκέφτεται την Εθνική ομάδα: «Σίγουρα, ναι, η Εθνική ομάδα είναι μια μεγάλη τιμή και αν έχω την ευκαιρία να παίξω στο μέλλον εννοείται ότι θα την αρπάξω».

Για το πώς βλέπει τον ΟΑΧ για την επόμενη περίοδο και το σχόλιό της για τη φετινή χρονιά: «Είμαστε υπέρευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Βασικά στοχεύαμε στην 4η θέση για να έχουμε μια ευκαιρία στην Ευρώπη, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε και με το παραπάνω αφού βγήκαμε τρίτες. Για του χρόνου δε γνωρίζω ακριβώς πώς θα είναι η ομάδα και τι θα γίνει, αλλά πιστεύω ότι αν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν. Εννοείται ότι θα την παρακολουθώ από εκεί που θα βρίσκομαι».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook