Η Χανιώτισσα μαθήτρια που φεύγει για Αμερική – Πώς επιλέχθηκε ανάμεσα σε 10 Ελληνόπουλα

η-χανιώτισσα-μαθήτρια-που-φεύγει-για-α-1703005

Η Κατερίνα Μπασάκη από το Κολυμπάρι, είναι η Χανιώτισσα μαθήτρια, η οποία θα έχει την ευκαιρία να πάει στην Αμερική για να φοιτήσει για έναν χρόνο σε δημόσιο Αμερικανικό σχολείο.

Η Κατερίνα Μπασάκη, είναι μαθήτρια της Α’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Κολυμβαρίου και επιλέχθηκε μαζί με άλλα 9 Ελληνόπουλα να φοιτήσει σε αμερικανικό σχολείο μια ακαδημαϊκή χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Flex στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα από το 2019. Στο πρόγραμμα αυτό, μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας, έχουν την δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε οικογένειες.

Για την απόφασή της να συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, η Κατερίνα Μπασάκη μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου:

«Το πρόγραμμα αφορά την φοίτηση για έναν ακαδημαϊκό χρόνο, που είναι περίπου 10 μήνες. Θα φύγουμε 9 Αυγούστου για ΗΠΑ και γυρνάμε περίπου αρχές Ιουνίου. Θα φοιτήσουμε σε ένα δημόσιο αμερικανικό σχολείο. Οι 10 επιλεγόμενοι της Ελλάδας σκορπίζονται. Δεν πηγαίνουμε όλοι σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Θα ζήσουμε σε οικογένειες υποδοχής, οι οποίες ελέγχονται από το πρόγραμμα flex και φιλοξενούν εθελοντικά παιδιά. Έχω γνωρίσει την οικογένεια που θα με φιλοξενήσει. Η πολιτεία που θα πάω είναι η Πενσιλβάνια».

Η Κατερίνα σχετικά με το πώς πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είπε πως «όλο αυτό ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη, όταν η καθηγήτρια των Αγγλικών στο σχολείο μας ενημέρωσε για αυτό το πρόγραμμα και αμέσως μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και μας παρότρυνε να δοκιμάσουμε και να κάνουμε αίτηση. Στην αρχή δεν το είχαμε πάρει σοβαρά, γιατί υπάρχει πολύς ανταγωνισμός για το πρόγραμμα και όλη αυτή η χρονιά ήταν αυτό το πράγμα. Μέσα στην χρονιά περάσαμε από διάφορες δοκιμασίες. Τα κριτήρια δεν είναι ακαδημαϊκά, αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως, είναι η ψυχοσύνθεση του παιδιού, εάν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό».

Μέσα από το αμερικανικό πρόγραμμα FLEX «Future Leaders Exchange Program», δηλαδή «Πρόγραμμα Ανταλλαγών Μελλοντικών Ηγετών», κάθε μαθητής ζει με μια αμερικανική οικογένεια για ένα ακαδημαϊκό έτος, ώστε να μάθει για τις αμερικανικές αξίες, να παρακολουθήσει ένα αμερικανικό σχολείο και να διδάξει στους Αμερικανούς για τη χώρα του. Η Χανιώτισσα μαθήτρια είπε πως χρειάστηκε να περάσει από τρεις φάσεις του προγράμματος:

«Είναι τρεις γύροι. Ο πρώτος θέλει τις πληροφορίες για να κάνεις την αίτηση και 3 εκθέσεις που ρωτάνε για να καταλάβουν το πως σκέφτεται το παιδί, όλα στην αγγλική γλώσσα. Ο δεύτερος γύρος ήταν τεστ αγγλικών και η 3η φάση ήταν προσωπική συνέντευξη και τρεις δια ζώσης εκθέσεις.

Το όνειρο για την Αμερική

«Από μικρή μου άρεσε η ιδέα της Αμερικής. Μου αρέσει πολύ και η Αγγλική γλώσσα, έδωσα εξετάσεις για να αποκτήσω το πτυχίο Proficiency».

Σχετικά με τι θα ήθελε να ασχοληθεί στο μέλλον επαγγελματικά, η Κατερίνα δήλωσε πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η Κατερίνα ανυπομονεί να ανοίξει τα φτερά της και να «πετάξει» για τις ΗΠΑ και πως θα αποκτήσει εμπειρίες που θα θυμάται για μια ολόκληρη ζωή.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook