Η Χανιώτισσα Μάνια Μπικώφ στην διάσωση του ζιφιού «Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι» | Photos

η-χανιώτισσα-μάνια-μπικώφ-στην-διάσωσ-1367177

Για την διάσωση του φαλαινοδέλφινου (ζιφιού) από τα ρηχά του Παλαιού Φαλήρου, μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και την Φανή Νικηφοράκη, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια, εθελόντρια και διασώστρια Μάνια Μπικώφ. 

Η κα Μπικώφ μαζί με ακόμα δύο Χανιώτες διασώστες της ομάδας Lifeguard Hellas βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο, όπου «μαζί με το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «Αρίων» προσφέρουν ιατρική περίθαλψη, προσπαθώντας να το σιτίσουν και να το ενυδατώσουν καθώς είναι πολύ ταλαιπωρημένο αλλά και τραυματισμένο.

Το άτυχο κήτος είχε βγει και χθες στα ρηχά σε άλλο σημείο, στην Βουλιαγμένη και με την βοήθεια διασωστών και κτηνιάτρων επέστρεψε στην θάλασσα. Το γεγονός ότι εμφανίστηκε ξανά στα ρηχά, σύμφωνα με την κα Μπικώφ, ανησυχεί τους γιατρούς καθώς υποδηλώνει μια πιθανή εγκεφαλική βλάβη που το κάνει να χάνει τον προσανατολισμό του και να κατευθύνεται πάντα προς τα δεξία.

«Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι» τόνισε η κα Μπικώφ ενώ έκανε λόγο για ένα θαλάσσιο  θηλαστικό μοναδικής ομορφιάς μήκους 5,5 μέτρων, ένα θαύμα της φύσης που το νιώθουμε σαν άνθρωπο και ακόμα περισσότερο και προσπαθήσουμε να το προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

zarpanews.gr

One thought on “Η Χανιώτισσα Μάνια Μπικώφ στην διάσωση του ζιφιού «Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι» | Photos

  1. Κανενα κονδυλακι η καμμια ΜΚΟ να αφαιμαξουμε και ολα τα αλλα θα γινουν.
    Ευτυχως που υπαρχουν και ολοι αυτοι οι μεγαλοψυχοι εθελοντες και κανουν τη διαφορα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook