Η Χανιώτισσα αθλήτρια που κατέκτησε την 1η θέση στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου και φεύγει για το παγκόσμιο | Photos

η-χανιώτισσα-αθλήτρια-που-κατέκτησε-τ-1508865

Μπράβο Μαριτόνια!

Η Μαριτόνια Μπονατάκη είναι η Χανιώτισσα αθλήτρια που κατέκτησε την 1η θέση στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου που διεξήχθη στην Μπολόνια της Ιταλίας 24 και 25 Ιουνίου, με τον αθλητικό σύλλογο «Κερίτης» και προπονητή της τον Δημήτρη Μαρινάκη.

Η Μαριτόνια είναι 17 ετών και ασχολείται με το άθλημα από την ηλικία των 7 ετών. Η ίδια, μίλησε στο zarpanews.gr, για την συμμετοχή της στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα αλλά και την αγάπη της για το ζίου ζίτσου.

«Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν όλες οι χώρες της Μεσογείου και από τα Χανιά λάβαμε μέρος έξι άτομα και διακριθήκαμε όλοι».

Όσο για το πως ξεκίνησε το συγκεκριμένο άθλημα, είπε πως «από μικρή έβλεπα το άθλημα και μου άρεσε» ενώ για τις προπονήσεις της δήλωσε: «προπονούμαι τρεις φορές την εβδομάδα από μια με δυο ώρες».

Σε ερώτησή μας για το εάν το άθλημα είναι σκληρό για τις γυναίκες, η Μαριτόνια απάντησε «όχι, δεν είναι σκληρό, απλώς για να ακολουθήσεις το συγκεκριμένο άθλημα, πρέπει να το αγαπάς. Τα κορίτσια πρέπει να γνωρίζουν από πολεμικές τέχνες για να μπορούν να υπερασπιστούν και τον εαυτό τους εάν χρειαστεί».

Η 17χρονη Χανιώτισσα δήλωσε πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το συγκεκριμένο άθλημα στο μέλλον ενώ ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες τη νέα σχολική χρονιά, στοχεύοντας στην Γυμναστική Ακαδημία: «Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το άθλημα, γιατί μου αρέσει πολύ. Είναι ένα άθλημα που με γεμίζει και δύσκολα θα το αφήσω».

Η Μαριτόνια Μπονατάκη, μετά την επιτυχία της στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου βάζει πλώρη για το παγκόσμιο, το οποίο θα διεξαχθεί τέλη Οκτωβρίου στο Άμπου Ντάμπι.

Εμείς της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

zarpanews.gr – Άννα Παπακωνσταντίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook