Η Χανιώτικη κοινωνία συντονίζεται ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι – Το «σύνθημα» από 22 επώνυμους δημότες

η-χανιώτικη-κοινωνία-συντονίζεται-εν-1111574

Πρωτοβουλία επώνυμων Χανιωτών, εκπροσώπων φορέων, οργανισμών, συλλόγων και παρατάξεων ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με στόχο τη διάσωση του λόφου Καστέλι από τα «δόντια» της ξενοδοχοποίησης και την απόσυρση του Πολυτεχνείου από την διαδικασίας της αξιοποίησης που δεν εκφράζει την πλειοψηφία του χανιώτικου λαού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με στόχο την διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι, που η τέως και νυν πρυτανική αρχή του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισε να εκμισθώσει/εκχωρήσει προκειμένου να γίνουν ξενοδοχεία αποτελούν, μαζί με άλλα μνημεία, τον πυρήνα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, την «καρδιά» της πόλης των Χανιών από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Τα μέλη της πλειοψηφίας της συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης, ακόμα και πρόσφατα, δεν επέδειξαν ούτε σεβασμό ούτε ευγνωμοσύνη στη τοπική κοινότητα η οποία φρόντισε να περιέλθουν τα μνημεία της προκειμένου να στηριχθεί το τότε νεοσύστατο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στεγάζοντας τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του.

Πρόκειται για απόφαση η οποία είναι εχθρική προς την πόλη και τους κατοίκους της.

Πιστεύουμε ότι η σύμβαση του Πολυτεχνείου Κρήτης με τον ιδιώτη πρέπει να ανακληθεί άμεσα μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς η πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών εξακολουθεί να επιμένει παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις από την ίδια την οργανωμένη τοπική κοινωνία.

Ως εκ τούτου τον λόγο τώρα τον έχουν οι θεσμοί και κυρίως οι πολίτες αυτού του τόπου οι οποίοι πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν μαζικά.

Αναλαμβάνουμε σήμερα την πρωτοβουλία για ανοικτό πάνδημο κάλεσμα προκειμένου να αποτρέψουμε την εκποίηση. Τονίζουμε την ανάγκη διεύρυνσης της πρωτοβουλίας μας με τη συμμετοχή όλων των φορέων και Χανιωτών πολιτών.

Καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με στόχο την διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την διερεύνηση λήψης ένδικων μέσων κατά της σύμβασης.

Αγγελάκη Μαριάννα

Ανδριανάκης Μιχαήλ

Βεργεράκης Λευτέρης

Βλαζάκη Μαρία

Γιανναράκη Παρασκευή

Γιατρουδάκης Βασίλης

Γύπαρης Κώστας

Κλωνιζάκης Μίλτος

Κυριακάκης Γιάννης

Λεκάκης Ευθύμης

Λουτσέτης Χαράλαμπος

Μακράκη Χρυσούλα

Μαρκουλάκης Στέφανος του Εμμανουήλ

Μπιτσάκη Δανάη

Παπαδουλάκης Γιάννης

Πιστόπουλος Ζαχαρίας

Σκαμνάκης Αντώνης

Τσουκάτος Γιάννης

Σημανδηράκη Ζαχαρένια

Σταυρουλάκης Κώστας

Χιωτάκης Σήφης του Γεωργίου

Χιωτάκης Σήφης του Ιωσήφ»

zarpanews.gr

12 thoughts on “Η Χανιώτικη κοινωνία συντονίζεται ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι – Το «σύνθημα» από 22 επώνυμους δημότες

  1. ΝΑΙ ΡΕ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ .. ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ.. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ
    ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ .. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ
    ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ (ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΚΟΣΙ, ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ )

    1. Το ότι δε γνωρίζεις πχ τον Ανδριανάκη ή την Βλαζάκη αλλά (είμαι βέβαιος) ότι γνωρίζεις τους παίκτες του μπιγκ μπράδερ και τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ κάτι σημαίνει για σένα. Κάτσε ψάξ’το….

  2. Αν πληρώνεις φόρους και τα Χανιά είναι σαν καντίνα παραλίας χειμώνα καλοκαίρι τότε ή λίγα πληρώνεις ή κάποιοι σε έπιασαν κορόιδο

    1. Πρωτοβουλία είναι, δεν είναι συλλογή υπογραφών. Πρωτοβουλία παίρνει μια μικρή ομάδα και κάνει ανοικτό κάλεσμα. Γιατί δεν έρχεσαι στην εκδήλωση να δεις πόσα άτομα θα είναι;

      Επίσης το ότι τον Διγαλάκη τον ψήφισαν 7000 άνθρωποι σε όλον το νομό, δεν τον νομιμοποιεί να ξεπουλάει την ιστορία και τον δημόσιο χώρο. Πάντως μην ανησυχείς…θα μετρηθούμε όλοι σε αυτή την πόλη. Και όσοι βλέπουν τα πάντα ως ευκαιρία πλουτισμού, και όσοι θέλουν ελεύθερους χώρους, ιστορική μνήμη και σεβασμό στους πολίτες. Εδώ θά’μαστε.

      1. Ξενοδοχείο ήταν και πριν φίλε μου με 10 ευρώ στο κεφάλι και αφού πρώτα γινόταν συνελευση των μελων(!) της Ρόζα νερα για το ποιος έχει δικαίωμα να μένει εντός. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άτομα που έρχονται με βαλίτσες παρακαλώ, Έλληνες και ξένοι, και ρωτάνε πού είναι η Ρόζα νερα για να μείνουν. Με κόστος φυσικά, όχι στα πλαίσια της αλληλεγγύης εννοείται. Οπότε όλα αυτά τα περί ξενοδοχείου που θα γίνει, είναι άτοπα.αν δε βλέπεις όλη την εικόνα παρά μόνο αυτό που σου πουλάνε, τότε εσύ είσαι παρα-μορφωμενος.και η χανιωτικη κοινωνία δεν είναι όντως αυτοί οι 22.αν το θέλουν έτσι, μη κάνουν κάλεσμα. Δημοψήφισμα έπρεπε να γίνεται σε όλα. Αλλά εκεί δε βγαίνει πάντα αυτό που θέλουμε. Χαιρετίσματα σε όλους. Και ναι, δίκιο έχεις. Εδώ θα είμαστε όλοι.

      2. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
        ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

      3. Υποθετικά, αν υπάρξει μια πρωτοβουλία κατά της Ρόζα νέρα, θα τους αφήσουν να κάνουν συλλαλητήριο ή θα τους την πέσουν με μπογιές και συνθήματα «φασίστες» κλπ?

  3. Ρε παιδια 300k το χρονο για 40 δωματια μου φαινονται υπερβολικα πολλα αν το δουμε οικονομικα το θεμα. Το λιγοτερο 1000 η βραδιά για να βγει το νοικι μονο. Και αντε βγηκε το νοικι. Οι εργαζομενοι; και αντε βγηκαν και οι μισθοι. Η επενδυση (το λιγοτερο 3.000.000) πως θα βγει; Κατι δε μου κολλαει – ας βοηθησει καποιος.. θα πληρωσει ο τουριστας που θελει να ειναι μεσα στο νερο 24/7 τοσα πολλα για ενα ξεν. που δεν θα εχει πισινα; γιατι να μην παει στα 5*; για να εχει θέα το φάρο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook