Η Cate Blanchett ανέλαβε χρέη παραγωγού σε ελληνική ταινία με τον Άρη Σερβετάλη

η-cate-blanchett-ανέλαβε-χρέη-παραγωγού-σε-ελληνικ-1120173

Αν φέτος δεις μία ακόμη ελληνική ταινία να είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, μην ξαφνιαστείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, η Cate Blanchett, η οποία μαζί με τους Andrew Upton και Coco Francini διατηρεί την εταιρεία παραγωγής Dirty Films, ανέλαβε χρέη εκτελεστικού παραγωγού για την προώθηση του έργου «Μήλα» του Χρήστου Νίκου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη.

«Τα Μήλα είναι μία αξέχαστη, καινοτόμα κινηματογραφική εμπειρία. Το φιλμ του Χρήστου Νίκου είναι μοναδικό και όμορφο παραμύθι για τη μνήμη και την απώλεια, που αντηχεί βαθιά στο ανεξερεύνητο πεδίο στο οποίο βρίσκουμε τους εαυτούς μας.

αποκτά τη δική της σημασία στους καιρούς που ζούμε. Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε δημιουργικό διάλογο με τον Χρήστο και βοηθάμε στη διάδοση της ζεστής, χιουμοριστικής και συναρπαστικής οπτικής του για τον κόσμο», δήλωσε σχετικά η 51χρονη ηθοποιός και παραγωγός.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Νίκου, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Γιώργο Λάνθιμο ως βοηθός σκηνοθέτη στον Kυνόδοντα, αλλά και με τον Richard Linklater από το ίδιο πόστο για το Πριν τα Μεσάνυχτα, επεσήμανε: «Δεν ξέρω πόσο επιλεκτική είναι η μνήμη μας, αλλά αυτή είναι μία στιγμή που θα μείνει αξέχαστη. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που καλωσορίζω στην ομάδα της ταινίας τους εκπληκτικά ταλαντούχους παραγωγούς και δημιουργούς τάσεων Cate Blanchett, Andrew Upton και Coco Francini».

Η γνωριμία του Έλληνα σκηνοθέτη και της χολιγουντιανής σταρ έγινε στο φετινό 77ο Φεστιβάλ των Καννών, όπου τα Μήλα ήταν η επίσημη ταινία ανοίγματος του τμήματος Οριζόντων. Η Blanchett διετέλεσε Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, βρήκε χρόνο να δει το ντεμπούτο του Έλληνα σκηνοθέτη και εκδήλωσε το ενδιαφέρον της αμέσως μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία πραγματεύεται ένα ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα, μία αναπάντεχη πανδημία. Ο ιός στην προκειμένη περίπτωση προκαλεί αμνησία στους ανθρώπους και ένας από αυτούς είναι ο Σερβετάλης, ο οποίος εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης ώστε να δημιουργήσει μία νέα ζωή. Στο πλαίσιο αυτής του της προσπάθειας, ηχογραφεί καθημερινά τις εμπειρίες του σε βιντεοκασέτα και βγάζει φωτογραφίες polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο.

Δείτε το τρέιλερ:

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook