Η αυτοκτονία γκέι ζευγαριού που σόκαρε την Αρμενία – Τι δημοσίευσαν στο Instagram

η-αυτοκτονία-γκέι-ζευγαριού-που-σόκαρ-1551457

Αίσθηση προκάλεσε στην κοινωνία της Αρμενίας αλλά στην αρμένικη διασπορά η είδηση ότι ζευγάρι γκέι Αρμένιων αυτοκτόνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Με ποστ που άφησαν στο Instagram λίγο πριν από την πράξη τους ενημέρωναν γι’ αυτήν και δημοσίευσαν παράλληλα δύο φωτογραφίες, μία στην οποία ανταλλάσσουν ένα φιλί και μία ακόμα στην οποία φαίνονται τα δαχτυλίδια που «πιστοποιούν» τη σχέση τους.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Αρμενία «Pink Armenia» εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία αναφέρει ότι ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού «αποδεικνύει μία ακόμη φορά ότι τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα δεν είναι ασφαλή στην Αρμενία και δεν προστατεύονται ούτε από την κοινωνία ούτε από το κράτος».

Επιπρόσθετα τόνισαν ότι «καλούμε το κοινό να απέχει από προσβολές, εξευτελιστικές εκφράσεις, αλλά και διαστρέβλωση των λεπτομερειών του συγκεκριμένου περιστατικού».

Είναι πάντως σαφές ότι η κοινωνία στην Αρμενία είναι ιδιαίτερα συντηρητική στην αντιμετώπιση της ΛΟΤΚΙ κοινότητας της οποίας τα μέλη αντιμετωπίζουν συχνά φαινόμενα διακρίσεων αλλά και βίας.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook