Η Αθηνά Λινού «σφάζει» Τσιόδρα για την «ξαφνική» ενημέρωση! «Ασαφή τα δεδομένα του»

η-αθηνά-λινού-σφάζει-τσιόδρα-για-την-1301965

H καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού ξεκαθάρισε ότι τα εμβόλια αδιαμφισβήτητα προστατεύουν από θάνατο, ΜΕΘ και post Covid, με νέες μελέτες να το αποδεικνύουν συνεχώς

Ωστόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, τον οποίο… ξαφνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναθυμήθηκε, «παρουσίασε μια ανάλυση δεδομένων που έχει πολύ ορθά στοιχεία, αλλά δεν έχει τη διεθνή κρίση, ενώ δεν μας είπε τίποτα για τη μεθοδολογία» εξήγησε η Α. Λινού και συμπλήρωσε: «Όταν λέει ότι θα γλιτώναμε κάποιους θανάτους, θα τους γλιτώναμε από την αρχή της πανδημίας; Με τη σημερινή ροή εμβολιασμών; Δεν έδωσε πλήρη δεδομένα για το πώς έγιναν οι υπολογισμοί».

Επίσης η καθηγήτρια υπογράμμισε ότι ο Σ. Τσιόδρας δεν έδωσε στοιχεία για το τι θα γινόταν αν είχαμε πάρει μέτρα. «Αν δηλαδή εφαρμόζαμε όσα είχαμε στην αρχή της πανδημίας. Μπορεί να είχαμε γλιτώσει περισσότερους θανάτους». Παράλληλα ως προς την προστασία και τη σύγκριση εμβολίων τονίζει ότι δεν συμφωνούν οι διεθνείς έρευνες.

Η Α. Λινού επέκρινε τον Σ. Τσιόδρα καθώς παρουσιάστηκε ως μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμώξεων, η οποία δεν έχει σχέση με το υπουργείο Υγείας, δεν είναι αρμόδια και δεν έχει την επιστημοσύνη των αριθμών. «Δεν είπε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και των αναλύσεων» σχολίασε δηκτικά.

Τέλος, η καθηγήτρια αναφέρθηκε στην έλλειψη διευκρίνισης στον τόπο και τον χρόνο σύγκρισης. «Στην αρχή δεν υπήρχε καμία θεραπεία. Από πού προκύπτουν οι 8.400 θάνατοι; Συγκρίνει περιοχές που είχαν lockdown με περιοχές που δεν είχαν; Δεν δίνει δεδομένα και δεν έχει υποβληθεί κάπου αυτό το άρθρο για να το κρίνουν κι άλλοι επιστήμονες» καταλήγει.

5 thoughts on “Η Αθηνά Λινού «σφάζει» Τσιόδρα για την «ξαφνική» ενημέρωση! «Ασαφή τα δεδομένα του»

  1. Έτσι έτσι έρχεται σιγά σιγά η ώρα που θα φανούν τα τραγικά λάθη τους και οι παραλήψεις κτλ. Αποφάσεις χωρίς να υπολογίζονται τα τεράστιο κόστος στην κοινωνία, βλέπεις τότε είχαν πιστέψει το μεγάλο αφεντικό τους , αλλά δεν τους βγήκε η παράνοια και τώρα προσπαθούν να τα φορτώσουν ο ένας στον άλλο . Τραγικοί σαν μικρά σχολιαροπαιδα…..

  2. Γιατί όταν κάποιος επιστήμονας έχει μια αντίθετη γνώμη, τεκμηριωμένη, να κατηγορείται ότι διακατέχεται απο σκοπιμότητα; Ερωτήματα έθεσε η Λινού και καλό θα ήταν να έχουμε την απάντηση Τσιόδρα. Αυτά προς το παρόν.

  3. Οι επιστήμονες δημοσιεύουν τις μελέτες τους και δέχονται κριτική. Ο κ. Τσιόρδας την πρώτη χρονιά της πανδημίας, συνπέραψε μια μελέτη μαζί με τον κ. Μαγιοργκίνη και άλλους, υποστηρίζοντας πως η κατάργηση των μέτρων τον Αύγουστο δεν πιβαρύνει την εικόνα της πανδημίας. Για να αποδείξει αυτόν τον ‘παραγολισμό’ περιόρισε αρχικά την έρευνα στην Θράκη κι στην Αττική, αφήνοντας έξω την Κρήτη, την Ρόδο και την Μύκονο. Τώρα, έρχεται πάλι σαν ιερέας κι όχι ως επιστήμονας να διαλαλλήσει την πραμάτεια του στα ΜΜΕ δίχως να μας πληροφορεί σε ποιο επιστημονικό έντυπο δημοσιεύτηκε αυτή η περίφημη μελέτη, η οποία προοσρίζεται μάλλον για προπαγάνδα κι όχι για τα σοβαρά, έγκυρα επιστημονικά έντυπα. Η κα. Λινού έχει απόλυτο δίκιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook