Η ασυγκράτητη ετεροδημότισσα που θα σχίσει τα κύματα

η-ασυγκράτητη-ετεροδημότισσα-που-θα-σ-1200119
Φωτογραφία αρχείου

Το αν ο τουρισμός θα ανοίξει στην Κρήτη είναι άγνωστο. Είτε ανοίξει είτε δεν ανοίξει τουρίστες θα έχουμε. Για την ακρίβεια τουρίστρια. Υπάρχει τουλάχιστον μία ετεροδημότισσα που θα έρθει.

Το δήλωσε ξεκάθαρα: «Εμένα κανένας δε θα με κρατήσει να μην πάω στην Κρήτη». Η αγάπη της συγκεκριμένης ετεροδημότισσας είναι τόσο μεγάλη που θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Θα ξεγελάσει τον Χαρδαλιά, θα ξεγλιστρήσει από το άγρυπνο βλέμμα του Χρυσοχοΐδη, θα βουτήξει στα αγριεμένα κύματα. Θα κάνει τα πάντα αψηφώντας κινδύνους και απαγορεύσεις. Ο καημός του ξενιτεμένου.

Κάποτε η Θεοδώρα (το επίθετό της δεν το αποκαλύπτουμε, υπάρχουν και τα προσωπικά δεδομένα) έβγαλε το πικρό ψωμί της στα βουνά της Ευρυτανίας. Έβρισκε όμως τον τρόπο και το Πάσχα βρισκόταν στην Κρήτη. Φορτωμένη με λαμπάδες και σοκολατένια αβγά για τα βαφτιστήρια. Είναι λάτρης της παράδοσης.

Άλλοτε αναγκαζόταν να περιφέρεται από κράτος σε κράτος γιατί τής φόρτωσαν τη βαριά ευθύνη να εκπροσωπεί τη χώρα. «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες και περπατώ στα ξένα» τραγουδούσε συγκινημένη στο αεροπλάνο, την ώρα που έβλεπε τον αεροδιάδρομο στ’ Ακρωτήρι. Ίσως έβλεπε και το φτωχικό πατρικό της. Τώρα, βιοπορίζεται (εσωτερική μετανάστρια) στην απρόσωπη Αθήνα. Αλλά το Πάσχα πάλι θα έρθει να ανάψει το κερί της στην Κρήτη. Ο κόσμος να χαλάσει. Μεγάλη φιλοπατρία!

Κάποιοι λειτουργοί του Τύπου που άκουσαν την εν λόγω Θεοδώρα χαμογέλασαν με καμάρι για την περήφανη Κρητικοπούλα και ρώτησαν δειλά-δειλά: «Και οι υπόλοιποι; Ο απλός λαός θα μπορέσει να ταξιδέψει;».

Γράφει ο Μανόλης Χατζηπαναγιώτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook