Η αστυνομία είπε ψέμματα για τα επεισόδια στην διαδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής – Πως την «πρόδωσε» το βίντεο

η-αστυνομία-είπε-ψέμματα-για-τα-επεισό-1116942

Όσα ανέφερε η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, διαψεύδονται ξεκάθαρα από το βίντεο που δημοσίευσε το News 24/7. Λεπτό προς λεπτό οι ανακρίβειες.

Του Μάνου Φραγκιουδάκη για το News 24/7:

“Στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής – 20.000 άτομα τουλάχιστον – συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας” αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Όπως δείχνει ξεκάθαρα το βίντεο του News 24/7 το οποίο έχει αναρτηθεί πολύ πριν βγει η ανακοίνωση, τα όσα λέει η Αστυνομία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Το βίντεο διαρκεί 1 λεπτό και 13 δευτερόλεπτα. Στο 20ο δευτερόλεπτο του βίντεο γίνεται η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, όπου αναφέρεται πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Ακριβώς 40 δευτερόλεπτα αργότερα, στο 1:00 του βίντεο, φαίνεται η εκτόξευση νερού και η χρήση χημικών από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και ενώ δεν είχαν εκτοξευτεί βόμβες μολότοφ από την πλευρά των διαδηλωτών. Η ανακοίνωση της αστυνομίας λοιπόν, που αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση και μετά από ρίψη μολότοφ, διαψεύδεται με απτή απόδειξη το βίντεο του News 24/7.

 Η αναφορά της ΓΑΔΑ συνεχίζει: “Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση. Επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίστηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε. Περισσότερες από 150 μολότοφ ερρίφθησαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας. Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές”.

Η χρήση χημικών -που φαίνεται στο βίντεο ότι ξεκινάει 40 δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της απόφασης- έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμο, άκριτα και εκτεταμένα, όπως και η εκτόξευση νερού από την αντλία του Αίαντα. Μετά από την επιχείρηση της Αστυνομίας, ακολούθησαν επεισόδια, όπου εκτοξεύτηκαν τόσο βόμβες μολότοφ, όσο και άλλα αντικείμενα από μικρή μερίδα των διαδηλωτών και ενώ οι υπόλοιποι 20.000, αποχωρούσαν, προσπαθώντας να προστατευτούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί.

Πηγή: News 24/7

2 thoughts on “Η αστυνομία είπε ψέμματα για τα επεισόδια στην διαδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής – Πως την «πρόδωσε» το βίντεο

  1. Και όπως συνήθως παλι προπαγανδα, με σκηνές απο βίντεο που δεν υπαρχουν στο βίντεο κλπ. δεν κρυβονται αυτες οι πρακτικές και δυστυχώς το κάνετε απροκάλυπτα, τα ΜΜΕ και ο ρόλος του δημοσιογράφου πρεπει να είναι αμετάβλητος και μη Επηρεάσιμος από κομματικά και συμπάθειες, άσε που εκμεταλεύεστε τις μάζες με αυτόν τον τρόπο για να ανεβάσετε νούμερα..
    Αυτός ο τρόπος όμως κάποια στιγμή θα φέρει φίμωση στην ελευθερία του λόγου και τότε θα την έχετε προκαλεσει και εσείς μαζί με άλλους.
    Εμείς οι Έλληνες θέλουμε ανεξάρτητη δημοσιογραφία που να στηρίζεται στις αρχές του θεσμού και όχι προπαγανδα, να μην παιζετε οι δημοσιογράφοι με τα συναισθήματα μας και να μας φανατιζετε για να ανεβάζετε νουμερα!
    Δέν θέλουμε ουτε φασίστες, ουτε ακροαριστερούς να βλέπουμε γιατί κάνουν ζημιά μόνο, θέλουμε λίγο γνήσια Ελλάδα ρε γαμώτο, Ελλάδα της ανθρωπιάς, του φιλότιμου και της προόδου και όχι μπάχαλα και μπαλαλα.

  2. Συγχύστηκαν τα χρυαύγουλα από την απόφαση του δικαστηρίου.; Ότι πιο σαθρό έχει περάσει από το υπουργείο αυτό ο Χρυσοβορίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook