Η Αργεντινή πήρε το Μουντιάλ στα πέναλτι σε έναν απίστευτο τελικό | Photos

η-αργεντινή-πήρε-το-μουντιάλ-στα-πέναλ-1590908

Ένας απίθανος τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου περίμενε τους φίλους του ποδοσφαίρου την Κυριακή, με την Αργεντινή να αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στα πέναλτι με 4-2, αφού πρώτα η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 2-2 και η παράταση 3-3.

Είναι η τρίτη φορά που στέφεται πρωταθλήτρια, μετά το 1978 και το 1986. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα ο Λιονέλ Μέσι που πέτυχε δύο γκολ, ο Κιλιάν Εμπαπέ που πέτυχε και τα τρία γκολ της Γαλλίας, αλλά και ο Εμιλιάνο Μαρτίνες που απέκρουσε δύο πέναλτι στο  τέλος.

Η Αργεντινή είχε ενέργεια και δίψα για τη νίκη, ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε στο γκολ με πέναλτι του Μέσι στο 23′, ένα πέναλτι που είχε κερδίσει δύο λεπτά νωρίτερα ο Ντι Μαρία.

Δεκατρία λεπτά αργότερα, ο Ντι Μαρία ολοκλήρωσε εύστοχα μια υποδειγματική αντεπίθεση, βγαίνοντας μόνος απέναντι στον Γιορίς και κάνοντας το 2-0 με κοντινό πλασέ.

Οι Γάλλοι τα είχαν χαμένα, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να κάνει δύο αλλαγές πριν τη λήξη του ημιχρόνου, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, βγάζοντας Ζιρού και Ντεμπελέ και θέλοντας ίσως να αφυπνίσει τους παίκτες του. Ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι να λήξει το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Αργεντινή έδωσε χώρο στη Γαλλία, η οποία ανέκτησε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μαρτίνες.

Η Γαλλία όμως απέδειξε ότι δεν έφτασε άδικα στον τελικό και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμπαπέ, έφτασε μέσα σε τρία λεπτά στην ισοφάριση.

Στο 79′ κέρδισε πέναλτι με τον Τουράμ να πέφτει από μαρκάρισμα του Οταμέντι. Ο Εμπαπέ ανέλαβε να το εκτελέσει και μείωσε σε 2-1.

Στο 82′, ξανά ο Εμπαπέ με φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2 και έβαλε φωτιά στον τελικό.

Μετά από το σοκ που υπέστη, η Αργεντινή σαν να εξαφανίστηκε από το γήπεδο και οι Γάλλοι επιτίθεντο κατά κύματα, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο τρίτο γκολ και ο αγώνας πήγε σε παράταση.

Στην παράταση, και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν. Το γκολ ήρθε τελικά στο 108′ με τον Μέσι που έδωσε στον Μαρτίνες, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή σχεδόν εξ’ επαφής, ο Γιορίς απέκρουσε με δυσολία, όμως ο Μέσι πήρε το “ριμπάουντ” και σκόραρε.

Όμως, στο 117 ο Εμπαπέ ισοφάρισε σε 3-3 με πέναλτι, το οποίο υπέδειξε σωστά ο διαιτητής σε χέρι του Παρέδες εντός περιοχής.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μαρτίνεζ έσωσε την Αργεντινή, αποκρούοντας κοντινό σουτ του Μουανί και στην αμέσως επόμενη φάση παραλίγο να βάλει γκολ η Αργεντινή, αλλά η κεφαλιά του Μαρτίνες πέρασε άουτ.

Έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εμπαπέ για τη Γαλλία 1-0.

Μέσι για την Αργεντινή 1-1.

Κομάν για τη Γαλλία, αποκρούει ο Μαρτίνεζ!

Ντιμπάλα για την Αργεντινή 1-2.

Τουαμενί για τη Γαλλία άουτ!

Παρέδες για την Αργεντινή 1-3.

Κολό Μουανί για τη Γαλλία 2-3.

Μοντιέλ 2-4 και η Αργεντινή είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook