Η απροσδόκητη δραστηριότητα που φέρνει κοντά τα ζευγάρια και βελτιώνει το σεξ

η-απροσδόκητη-δραστηριότητα-που-φέρν-1198177

H καθημερινότητα είναι πολλές φορές αμείλικτη και καταναλώνει όλο μας τον χρόνο, στερώντας τον από τους ανθρώπους με τους μοιραζόμαστε τη ζωή μας.

Κι αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στην ίδια τη σχέση, αλλά και στην ποιότητα του σεξ.

Οι μελέτες δείχνουν συνεχώς ότι τα ζευγάρια που επιδίδονται σε κοινές δραστηριότητες αναψυχής, είναι αυτά που έχουν ισορροπημένες σχέσεις.

Μελέτη του 2019 βρήκε μάλιστα πως τα ζευγάρια που βρίσκουν χρόνο για να παίζουν μαζί επιτραπέζια παιχνίδια, τα καταφέρνουν ιδιαιτέρως καλά στην κρεβατοκάμαρα.

Η ακαδημαϊκή έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Marriage and Family», κατέληξε πως ζευγάρια σε ερωτικό δεσμό απελευθερώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ωκυτοκίνης, της λεγόμενης και ορμόνης της αγάπης, όταν περνούν χρόνο μαζί παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.

Αυτό που εντυπωσίασε μάλιστα τους ερευνητές είναι το γεγονός ότι η υψηλότερη αύξηση των επιπέδων της ορμόνης αφορούσε στους άντρες.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ακαδημαϊκός Karen Melton, δήλωσε πως η αλληλεπίδραση του ζευγαριού σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι αυξάνει τα επίπεδα ωκυτοκίνης, της ορμόνης που διαδραματίζει κεφαλαιώδη ρόλο στο συναισθηματικό δέσιμο των ανθρώπων.

Η αλληλεπίδραση είναι εδώ το κλειδί, καθώς κοινές δραστηριότητες του ζευγαριού που δεν την περιλαμβάνουν, όπως η παρακολούθηση μιας ταινίας, δεν καταλήγουν σε αύξηση της ωκυτοκίνης…

news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook