Η Apple προτρέπει να αναβαθμίσετε το iPhone και το iPad σας άμεσα – Δείτε γιατί

η-apple-προτρέπει-να-αναβαθμίσετε-το-iphone-και-τ-1170647

Η Apple προτρέπει τους χρήστες iPhone και iPad να ενημερώσουν αμέσως τα λειτουργικά τους συστήματα για να διορθώσουν σφάλματα ασφαλείας που μπορεί να έχουν ήδη εκμεταλλευτεί οι χάκερ.

Στην ιστοσελίδα υποστήριξής της, η εταιρεία δήλωσε ότι τρία κενά ασφαλείας «μπορεί να έχουν αξιοποιηθεί», χωρίς όμως να αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα σφάλματα.

«Η Apple δεν αποκαλύπτει, συζητά ή επιβεβαιώνει θέματα ασφαλείας μέχρι να γίνει έρευνα και να είναι διαθέσιμες επιδιορθώσεις ή νέες κυκλοφορίες», διευκρινίζει η εταιρεία.

Το ζήτημα προκύπτει από ένα link, που σημαίνει ότι ένας χάκερ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί περαιτέρω σφάλματα για να είναι πλήρως εκτελέσιμο. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τυχόν περαιτέρω επιθέσεις. Η εταιρεία προώθησε τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας την Τρίτη ως μέρος του νέου λογισμικού iOS 14.4, το οποίο περιλαμβάνει επίσης διορθώσεις για καθυστερήσεις στο πληκτρολόγιο και επιτρέπει την ανάγνωση μικρότερων κωδικών QR από την κάμερα.

Η Apple δήλωσε ότι δύο ζητήματα ασφάλειας προέρχονται από το WebKit της, μια μηχανή περιήγησης ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται από τα προγράμματα περιήγησης Safari και iOS. «Ένας απομακρυσμένος εισβολέας μπορεί να είναι σε θέση να προκαλέσει αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα», ανέφερε η εταιρεία στις σημειώσεις περιγραφής.

Η Apple υπερηφανεύεται για την ασφάλεια των συσκευών της. Πέρσι, οι ερευνητές της Google βρήκαν αρκετούς ιστότοπους με κώδικα που επέτρεψαν στους χάκερ να διεισδύσουν αθόρυβα στα iPhones.

Εν τω μεταξύ, ένα σφάλμα στο λειτουργικό iOS13 εξέθεσε τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι αποθηκευμένα σε iPhones χωρίς να απαιτείται κωδικός πρόσβασης ή βιομετρική αναγνώριση, ένα ελάττωμα που η εταιρεία δεν αντιμετώπισε δημόσια μέχρι και αρκετούς μήνες μετά την πρώτη αναφορά.

Πηγή: reader.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook