Η Apple ετοιμάζει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

η-apple-ετοιμάζει-γυαλιά-εικονικής-πραγμα-1176879

Η εταιρεία ημιαγωγών Taiwan Semiconductor Manufacturing Co αναπτύσσει μικρές οθόνες OLED που προορίζονται για τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που σχεδιάζει η Apple, αναφέρει το οικονομικό περιοδικό Nikkei Asia.

H Apple προτίμησε την τεχνολογία OLED (οργανικές φωτοδίοδοι) επειδή προσφέρει οθόνες μικρού πάχους και βάρους που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τις οθόνες LED ή LCD.

Η TSMC, αποκλειστικός προμηθευτής επεξεργαστών για τα iPhone, αναπτύσσει οθόνες με πλάτος μικρότερο από τρία εκατοστά, γράφει το Nikkei. Οθόνες τόσο μικρού μεγέθους δεν μπορεί παρά να προορίζονται για φορετές συσκευές VR.

Τον Ιανουάριο, το Bloomberg News ανέφερε ότι η Apple προσπαθεί να τελειοποιήσει το σχέδιο για γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, γνωστά στους κόλπους της εταιρείας με την κωδική ονομασία N421.

H Apple φέρεται να σχεδίαζε αρχικά να παρουσιάσει το νέο προϊόν το 2023. Σύμφωνα όμως με τις πηγές του Bloomberg το σχέδιο καθυστερεί και τα αποκαλυπτήρια απέχουν ακόμα αρκετά χρόνια.

Το ρεπορτάζ του Nikkei επιβεβαιώνει ότι το λανσάρισμα του προϊόντος δεν αναμένεται σύντομα, αναμεταδίδει το Reuters.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές φωτοδιόδους που βασίζονται σε ημιαγωγούς, τα OLED χρησιμοποιούν οργανικά μόρια για την εκπομπή φωτός.

Οι οργανικές φωτοδίοδοι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και προσφέρουν εικόνα με πραγματικό μαύρο, κάτι που αυξάνει σημαντικά την αντίθεση.

Το βασικό μειονέκτημά τους είναι η σχετικά μικρή διάρκεια ζωής, καθώς τα οργανικά μόρια που χρησιμοποιούνται είναι μάλλον ευαίσθητα.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook