Η απολογία του Καραμανλή… του μικρού: Φταίνε οι συνδικαλιστές και η ΡΑΣ

η-απολογία-του-καραμανλή-του-μικρού-1653506

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, κλείνοντας την δευτερολογία του, σε μια προσπάθεια να «τραβήξει» από πάνω του μέρος των ευθυνών μίλησε για «διοικητικές και διαχειριστικές ευθύνες», δηλώνοντας παράλληλα πως είναι «στη διάθεση της Δικαιοσύνης» και «παρών στο δημόσιο διάλογο».

Όπως είπε ο πρώην υπουργός Μεταφορών «παραιτήθηκα αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη. Μπορεί να υπάρχουν διοικητικές και διαχειριστικές ευθύνες και θα το κρίνει η δικαιοσύνη και εγώ είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για να καταθέσω την αποψη μου. Αυτά είναι τα γεγονότα, όπως εγώ τα πιστεύω και τα καταθέτω με ειλικρίνεια» επανέλαβε ο πρώην υπουργός και κατέληξε: «Εγώ θα είμαι παρών στον δημόσιο διάλογο».

Αναφερόμενος στον γιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σημείωσε ότι τον γνώριζε από παλιά ως δικηγόρο και εκτίμησε τις δυνατότητες του. «Όταν ήρθε να εργαστεί στο υπουργείο ο πατέρας του δεν ήταν εισαγγελέας και τώρα που ο πατέρας του ερευνά την υπόθεση ο υιός του δεν είναι συνεργάτης του υπουργείου» είπε ο πρώην υπουργός Μεταφορών.

Άσκησε κριτική στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) λέγοντας πως «η ΡΑΣ δεν είναι απλά ρυθμιστής των αγορών σιδηροδρόμων αλλά ο ρυθμιστής της ασφάλειας σύμφωνα με το νόμο. Αν κάποιος έπρεπε να μας ενημερώσει για την ασφάλεια των δικτύων αυτός ο κάποιος ήταν η ΡΑΣ. Αυτό προβλέπει ο νόμος που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κατηγορώ τη διοίκηση της ΡΑΣ σας λέω ποιες είναι οι αρμοδιότητες της ρυθμιστικής αρχής. Είναι ξεκάθαρο τι κάνει η ΡΑΣ και τι το υπουργείο». Ενώ, αναφερόμενος στην εκπαίδευση του σταθμάρχη της Λάρισας σημείωσε πως «η ΡΑΣ με έναν όψιμο τρόπο έρχεται κατόπιν εορτής και λέει ότι η εκπαίδευση ήταν ελλειμματική. Αντίφαση γιατί την έχει εγκρίνει».

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τις συναντήσεις του με εργαζόμενους και συνδικαλιστές καθώς είπε πως τους απασχολούσαν θέματα μισθολογικά κι όχι θέματα ασφαλείας του δικτύου.

Για τα όσα είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής για την ασφάλεια των σιδηρόδρομων λίγες μέρες πριν την τραγωδία των Τεμπών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής μίλησε για μονταζιέρα. «Παίζει και ξαναπαίζει μια κομμένη δήλωση μου για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, Ήταν για ένα τοπικό τρενάκι του Πηλίου. Είπα ότι το συγκεκριμένο τοπικό δρομολόγιο είναι ασφαλές. Το να το δώσουμε στο δήμο είναι απαράδεκτο και δεν έχει συμβεί πουθενά» είπε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε:

«Ωραία η μονταζιέρα αλλά θα καταθέσω στα πρακτικά όλη την ερώτηση και την απάντηση και νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε με ουσία και στοιχεία».

ieidiseis.gr

One thought on “Η απολογία του Καραμανλή… του μικρού: Φταίνε οι συνδικαλιστές και η ΡΑΣ

  1. Ένα ανίκανο πολιτικό και ανθρώπινο σκουπίδι δολοφόνησε προμελετημένα ψήνοντας τους ζωντανούς 57 νέους από τους καλύτερους μεταξύ μας και αντί ο φλωρος να πάει να παραδοθεί μόνος του στη δικαιοσύνη κοιτάζει πως θα κρατήσει την καρέκλα του γιατί όλοι οι φελοι πρέπει να επιπλέουν. Να θυμάσαι μουν…πανο, όλα εδώ πληρωνοντε, καθίκι !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook