Η Αποκεντρωμένη ακυρώνει το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ | Πως απαντά η δημοτική αρχή

η-αποκεντρωμένη-ακυρώνει-το-νέο-δ-σ-της-959893

Στην αυτεπάγγελτη ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με την οποία ορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ), προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση, υπήρξαν ζητήματα στην ποσόστωση συμμετοχής μεταξύ ανδρών και γυναικών και συγκεκριμένα «επειδή σύμφωνα με την οικεία νομολογία, η ελάχιστη συμμετοχή του κάθε φύλου εφαρμόζεται χωριστά για τα τακτικά και χωριστά για τα αναπληρωματικά μέλη», ενώ αναφέρεται ότι ο ορισμός των μελών πρέπει να γίνεται από μέλη που ανήκουν στην παράταξη του Δημάρχου, εφόσον δεν έχει γίνει «συνένωση» μεταξύ των συνεργαζόμενων παρατάξεων που αποτελούν τη δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα «επειδή στην ειδική διάταξη της παρ.1 του άρθρου 3 του Ν.1069/1980, που εφαρμόζεται εν προκειμένω, ορίζεται ρητά ότι από τους έξι αιρετούς εκπροσώπους του δήμου, οι τέσσερις (4) ανήκουν στην παράταξη του Δημάρχου, από τα ανωτέρω συνάγεται ότι μη σύννομα ορίστηκαν από το Δήμαρχο μέλη που δεν ανήκουν στην παράταξή του.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για το θέμα,

Παρόλαυτά, από τη δημοτική αρχή φαίνεται πως  βασίστηκαν -και στη συγκεκριμένη απόφαση- σε συγκεκριμένη εγκύκλιο που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Εσωτερικών για να λύνονται τέτοιας φύσεως ζητήματα, ενώ για τη σύσταση υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία.

Αυτό που αναμένεται να κάνουν από τον Δήμο, είναι να ασκήσουν ένσταση στην ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης, παρουσιάζοντας την εγκύκλιο που λήφθηκε υπ’ όψιν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook