Η αποφασιστικότητα Τσίπρα και η επιστολή μεταμέλειας Πολάκη – Τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

Η επιστολή συγγνώμης του Σφακιανού βουλευτή προς την ηγεσία του κόμματος αποτρέπει τη διαγραφή του, ενώ ο ίδιος έχει στόχο την επιστροφή στα ψηφοδέλτια – Το παρασκήνιο των τριών εβδομάδων

Η ώρα των αποφάσεων του Αλέξη Τσίπρα και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη έφτασε, μετά και την επιστολή συγγνώμης Σφακιανού βουλευτή για τη στοχοποίηση δικαστικών και δημοσιογράφων και την ευθεία αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως και το δικαίωμα του κόμματος να διαμορφώνει τα ψηφοδέλτια!

Η απόφαση είναι θέμα ημερών, ενώ το θέμα δεν μπορεί να μη συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αν και επισήμως στην ατζέντα της είναι η στρατηγική του κόμματος μετά τα Τέμπη και η πρόταση του κόμματος για έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο.

Η επιστολή μεταμέλειας και η επιστροφή Πολάκη σε θέσεις Τσίπρα αποτελεί προϊόν έντονων παρασκηνιακών κινήσεων τριών εβδομάδων, με πρωτοβουλία του Σφακιανού βουλευτή και μέσω απεσταλμένων στον Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της στήλης, αρνήθηκε –τουλάχιστον επί δυο εβδομάδες- οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Σφακιανό βουλευτή, αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και στη διαγραφή του Πολάκη, αν δεν υπάρξει εκ μέρους του και με πρωτοβουλία του, δημόσια συγγνώμη για τους λόγους που ελήφθη η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι υποψήφιος στα ψηφοδέλτια.

Με την επιστολή συγγνώμης ο Σφακιανός βουλευτής απέτρεψε τη διαγραφή του, ενώ είναι φανερό πως στόχος του είναι και η επιστροφή του στα ψηφοδέλτια, ένα θέμα που είναι αρκετά δύσκολο για την Κουμουνδούρου, καθώς έχει υποστηρικτές αλλά και αντιπάλους.

Είναι φανερό πως για την οριστική απόφαση θα βαρύνει πολύ η θέση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα κράτησε μια πολύ αποφασιστική στάση, που «λύγισε» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και οδήγησε στην επιστολή μεταμέλειας και συγγνώμης εκ μέρους του.

Η επιστολή του Παύλου Πολάκη

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΝέος αρχηγός ΕΛΑΣ ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος
Επόμενο άρθροΕύα Λονγκόρια: Δείχνει πώς είναι μπροστά από τα φώτα και πώς… στην πραγματικότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ