Η απόφαση για τις ποινές Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη και την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

η-απόφαση-για-τις-ποινές-μιχαλολιάκου-1116995

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές για τον Γιώργο Ρουπακιά καθώς και για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη και το υπόλοιπο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής.

Κάθειρξη 5 ετών αποφασίστηκε για τους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη-Αβράμη Αρβανίτη , Στάθη Μπούκουρα και Νίκο Μίχο στους οποίους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε τις ποινές της κάθειρξης 13 ετών στον Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή δηλαδή στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Τι ακολουθεί

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών, θα ακολουθήσουν δύο διαδικαστικές πράξεις:

– το ζήτημα συγχώνευσης των ποινών, δεδομένου ότι μεταξύ των 57 υπάρχουν κατηγορούμενοι που έχουν κριθεί ένοχοι για διάφορα αδικήματα

– το ζήτημα της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης, που θα κρίνει και το ποιοι τελικά θα οδηγηθούν στη φυλακή. Για αυτούς θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα υπάρξει πρώτα η εισαγγελική πρόταση, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση της υπεράσπισης των μελών της Χρυσής Αυγής και τον τελικό λόγο της απόφασης θα έχει το δικαστήριο.

Σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο, όσοι καταδικαστούν χωρίς αναστολή ποινής μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές. Την τελική απόφαση για τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία θα οδηγηθούν την έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεων ποινών.

Σε όποια φυλακή κι αν οδηγηθούν, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, όπως προβλέπεται, λόγω Covid-19.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να κρατηθεί στο Μαλανδρίνο, στα Τρίκαλα, τον Δομοκό ή την Πάτρα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και κάποιοι από το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης θα κρατηθούν στην Γ’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και καταδικασμένοι για τρομοκρατία. Επίσης, τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα διαχωριστούν, καθώς έχουν διαταραχθεί οι μεταξύ τους σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα οδηγηθούν σε φυλακές με καταδικασμένους για σεξουαλικά αδικήματα, σε αγροτικές ή σε φυλακές στις οποίες οι κρατούμενοι στους θαλάμους φτάνουν ακόμη και τους 40.

Ανάλογα με τυχόν αντιδράσεις μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενους τους θα εξεταστεί το ζήτημα της έκτακτης μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook