Η απλή συνήθεια που καθαρίζει 100% τον εγκέφαλο όταν κοιμάστε

η-απλή-συνήθεια-που-καθαρίζει-100-τον-εγκ-1312032

Η απλή συνήθεια που μπορεί να καθαρίσει τον εγκέφαλό σας από κάθε σκέψη

Γνωρίζετε ότι ο ποιοτικός ύπνος είναι πιο σημαντικός από την άσκηση και την υγιεινή διατροφή; Ναι, ο ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός. Η συναισθηματική σταθερότητα και η γνωστική λειτουργία είναι σε πολύ καλό επίπεδο όταν ο εγκέφαλος έχει ξεκουραστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το μυστικό λοιπόν σύμφωνα με τους ειδικούς, για έναν πιο ποιοτικό ύπνο, είναι να κοιμάστε στην πλευρά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να καθαρίσετε εντελώς τον εγκέφαλό σας από διάφορες σκέψεις γιατί θα μπορέσετε να κοιμηθείτε βαθιά.

Είναι πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε και τα οφέλη θα παρατηρήσετε σύντομα, πως είναι απίστευτα. Πέρα από αυτή την απλή συνήθεια, οι ειδικοί προτείνουν να διατηρείτε το εσωτερικό σας ρολόι. Το ανθρώπινο σώμα έχει το δικό του φυσικό εσωτερικό ρολόι γνωστό ως κιρκαδικό ρυθμό, ο οποίος κρατάει το σώμα σε τροχιά που ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών ανάλογα με τις ανάγκες, κρατώντας το μυαλό ξύπνιο μέχρι να έρθει η ώρα για ύπνο.

Τη νύχτα το σώμα μας έχει χαμηλότερη ενέργεια που μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα. Ωστόσο, τα πρόσθετα πράγματα όπως ο καφές, το τεχνητό φως και η οθόνη συγχέουν το εσωτερικό μας ρολόι και το σύστημα παραγωγής ορμονών. Μην πίνετε καφέ μετά τις 18:00 και μην κοιτάζετε τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας τουλάχιστον 1 ώρα πριν πάτε για ύπνο.

Μόνο έτσι θα καταφέρετε να κάνετε restart στον οργανισμό σας και να πετύχετε την πολυπόθητη χαλάρωση του μυαλού σας.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook