Η απίθανη καλοκαιρινή λιχουδιά με φράουλες που ετοιμάζεται σε 15 λεπτά

η-απίθανη-καλοκαιρινή-λιχουδιά-με-φρά-1269277

Πεντανόστιμες καλοκαιρινές συνταγές για να βάλεις τις φράουλες στο τραπέζι σου θα βρεις ένα σωρό, αν η μαγειρική δεν είναι ωστόσο το φόρτε σου, υπάρχει κάτι απλό και εύκολο για σένα.

Μια μαρμελάδα από φράουλες, όχι όμως η παραδοσιακή συνταγή. Καθώς εδώ οι φράουλες είναι ωμές και δεν περνάς χρόνο πάνω από την κουζίνα.

Αυτή η μαρμελάδα θέλει το πολύ ένα τέταρτο της ώρας για να φτιαχτεί και, αν δεν τη φας όλη μόνος, μπορείς να την πας και στους φίλους που σε κάλεσαν για γεύμα.

Αυτή η μαρμελάδα φράουλας δεν χρειάζεται μαγείρεμα, ετοιμάζεται σε 15 λεπτά, συν τον χρόνο για να κρυώσει στο ψυγείο. Η συνταγή είναι ιδιαιτέρως απλή, αναμειγνύουμε απλώς τα υλικά, τα αφήνουμε να «δέσουν», ανακατεύουμε και τρώμε.

Τι χρειαζόμαστε; Κάπου 400 γραμμάρια ξεφλουδισμένες φράουλες, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου και 2 κουταλιές της σούπας σπόροι τσία.

Πώς τη φτιάχνουμε: Πολτοποιούμε τα 3/4 των φρούτων και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αφήνουμε 1 ώρα για να «δέσει», ανακατεύοντας περιοδικά. Κατόπιν το βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.

Διατηρείται ως και 4 μέρες στη συντήρηση, ενώ στην κατάψυξη αντέχει ως και έναν μήνα…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook