Η απαραίτητη προϋπόθεση για δωρεάν οδοντίατρο – Τι εργασίες καλύπτει το Dentist Pass

η-απαραίτητη-προϋπόθεση-για-δωρεάν-οδ-1663494

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης το πολυαναμενόμενο Dentist Pass, η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης που αφορά την παροχή οικονομικής ενίσχυσης για την οδοντιατρική φροντίδα των παιδιών.

Το Dentist Pass παρέχεται στο πλαίσιο του έργου «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0., που χρηματοδοτείται σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Άκης Σκέρτσος, το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκίνησει στα τέλη Μαΐου.

Περιλαμβάνει:

  • έλεγχο της στοματικής υγιεινής,
  • καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών,
  • φθορίωση και εν γένει
  • παροχή οδηγιών για την στοματική υγιεινή των παιδιών.

Ποια παιδιά το δικαιούνται

Ωφελούμενοι της ενίσχυσης είναι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 2011 έως και 2016, διαμένουν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια και διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Η ενίσχυση λαμβάνεται, για λογαριασμό του παιδιού, από ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη, ενεργώντας ως ο εκπρόσωπος του παιδιού για τους σκοπούς του παρόντος Προγράμματος.

Η απαραίτητη προϋπόθεση

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει ο δικαιούχος την οικονομική ενίσχυση είναι να υποβάλλει αίτηση στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος (Η.Π.Π.), η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και η αίτηση αυτή να εγκριθεί.

Για το σκοπό αυτό, ο δικαιούχος πρέπει να διαθέτει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου ή/και ΑΜΚΑ/ ΠΑΑΥΠΑ και προσωπικούς κωδικούς – διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Δικαιούχοι που δε διαθέτουν ενεργούς προσωπικούς κωδικούς taxisnet ή δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση μέσω της Η.Π.Π. για άλλο λόγο, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω Κ.Ε.Π.

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης

Το ύψος της ενίσχυσης ανά ωφελούμενο (παιδί) ανέρχεται στο ποσό των σαράντα ευρώ (40 €).

Η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο πιστώνεται στον δικαιούχο σε μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass).

 

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook