Η απάντηση του Τσίπρα: Τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση | Video

η-απάντηση-του-τσίπρα-τι-θα-γινόταν-αν-1034972

«Τι θα γινόταν σε αυτήν την χώρα εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, και δεν ήσασταν εσείς, ο «σωτήρας» μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά το τελείωμα της δευτερολογίας του στη Βουλή

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε απάντηση στη ΝΔ, βάζοντας στο στόχαστρο μεταξύ άλλων τόσο τον Υπουργό Ανάπτυξης  Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος διαφήμιζε μαθήματα αρχαίων ελληνικών με κόστος 5 ευρώ, όσο και τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην υπόθεση με τα voucher των επιστημόνων.

Αναλυτικά είπε:

«Πρώτα από όλα, δεν θα υπήρχε Υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος την ώρα της κρίσης θα έβγαινε και θα έλεγε ότι είναι η φυσική ροπή της αγοράς η αισχροκέρδεια και δεν χρειάζεται διατίμηση. Δεν θα υπήρχε υπουργός ο οποίος θα έβγαζε τουιτ για να διαφημίζει πέντε ευρώ μαθήματα αρχαίων Ελληνικών όταν όλοι μας, έπρεπε και είχαμε μπει σε ένα καθεστώς αλληλεγγύης.

Δεν θα υπήρχε υπουργός να βγαίνει και υβρίζει τους Έλληνες πολίτες που κάθονται σπίτι τους και δεν έχουνε εισόδημα, ότι «θα γίνουν 300 κιλά». Δεν θα υπήρχε υπουργός να στήνει «δουλίτσες», δεν θα ανέβαιναν απο τα 800 ευρώ στα 1600 ευρώ η τιμή της κλίνης στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Δεν θα πήγαιναν, 30 εκατομμύρια ευρώ για τεστ στους ιδιώτες, αλλά θα πήγαιναν στα δημόσια ιδρύματα.

Δεν θα είχαμε υπουργό σαν τον κ. Βρούτση να κάνει δουλειές με κέντρα κατάρτισης και να εξευτελίζει 150 επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες. Και θα είχαμε σταθεί δίπλα σε όλους, όχι μόνο στους ασθενείς, αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον γιατί δεν θα έχουν εισόδημα. Θα εφαρμόζαμε ότι σε όλη την Ευρώπη. Θα επιδοτούσαμε την εργασία.

Θα δίναμε την δυνατότητα να στηριχθεί η οικονομία από το μαξιλάρι, που εμείς δημιουργήσαμε από τις θυσίες του Ελληνικού λαού για μια ώρα ανάγκης, όχι για να τα κρατήσουμε, προκειμένου κάποιοι άλλοι – που σίγουρα θα χρειαστούνε- στο μέλλον μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν, αλλά οι μικρή και μεσαία επιχείρηση, η εργασία, ο κόσμος της δουλειάς. Αυτό θα κάναμε εμείς, και αυτό θα κρίνει ο Ελληνικός λαός.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook