Η Αντιγόνη Ανδρεάκη περιγράφει πώς περνά τις ημέρες της καραντίνας

η-αντιγόνη-ανδρεάκη-περιγράφει-πώς-πε-1032264

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστές προσωπικότητες και ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά η Αντιγόνη Ανδρεάκη, δημοσιογράφος στην τηλεόραση Creta

Πώς βιώνεις αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό;  Αν σου πω πως δεν ανέχομαι οτιδήποτε αναγκαστικό; Είμαι από τους τυχερούς που εργάζομαι αδιάκοπα όλη αυτή την περίοδο και έτσι ο εγκλεισμός μου περιορίζεται το Σαββατοκύριακο αλλά και πάλι δεν είμαι από εκείνους που νιώθουν άνετα μένοντας στο σπίτι… Ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες οι οποίες δοκιμάζουν τις αντοχές ολοκλήρου του πλανήτη…

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι;  Κατά κανόνα μόνο τα Σαββατοκύριακα και αυτό ίσχυε και προ κορονοϊου εποχή… Ειδικά όμως αυτή την περίοδο και στο σπίτι να είμαι δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω των αυξημένων αναγκών της ενημέρωσης για αρκετές ώρες θα είμαι μέσω Skype live σε δελτίο ειδήσεων στην Τηλεόραση Creta. Τις υπόλοιπες διαθέσιμες ώρες πάντως αναζητώ τρόπους και διέξοδα για να τις μοιραστώ την κόρη μου…

Πόσο συχνά και για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι; Αν εξαιρέσεις τις καθημερινές μου μετακινήσεις στην δουλειά που φεύγω νωρίς το πρωί λόγω και της εκπομπής που κάνω στο ραδιόφωνο (Politica fm 10:00-12:00) και επιστρέφω το βράδυ στις 8, οι οποίες μετακινήσεις με την χρήση αποστολής SMS γίνονται μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο! Το 2 για ψώνια και το 6 για περπάτημα έχουν γίνει οι μοναδικές αιτίες εξόδου!

Τι γίνεται με τη δουλειά;  Είμαι σχεδόν από την πρώτη ημέρα αυτής της περιόδου στην δουλειά! Περισσότερες ώρες τηλεόραση και μάλιστα κάτω από πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες με την έννοια πως δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης και συνειδητοποίησης πολλών από αυτών που περιγράφω. Είναι πολλές οι φορές στην διάρκεια αυτής της διαδρομής που σκέφτηκα: «Θεέ μου τι είναι αυτό που περιγράφω τώρα;» άλλες που ήθελα να ξεσπάσω σε λυγμούς και άλλες που χρειάστηκε να διαβάσω μέσα στα μεσάνυχτα πολλές ώρες για να έχω μια στοιχειώδη αντίληψη των θεμάτων που γιατροί και ερευνητές συζητούν στον αέρα. Νιώθω και ξέρω όμως πως καλύπτουμε δημοσιογραφικά μια περίοδο που θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία και η ευθύνη της αποστολής αυτής με γεμίζει όσο λίγα πράγματα έχω κληθεί να κάνω στην δημοσιογραφική μου πορεία.

Πώς περνάει μία μέρα στο σπίτι;  Το Σαββατοκύριακο φροντίζω να ξυπνάω νωρίτερα από τους υπόλοιπους στο σπίτι για να απολαύσω αυτή την πρωινή απέραντη σιωπή της πόλης, ο ζεστός καφές και το βλέμμα που χάνεται στο λιμάνι και το ενετικό φρούριο του Κουλέ, είναι το καλύτερο δώρο που στην περίοδο της καραντίνας κάνω στον εαυτό μου… Οι υπόλοιπες ώρες της ημέρας αφιερώνονται στην Γαβριέλα που περιμένει υπομονετικά όλη την εβδομάδα να τρέξει, να μιλήσει, να χορέψει, να μαγειρέψει, να περπατήσει και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς με αυτή η οποιαδήποτε άλλη σειρά!!!

Αγαπημένη ασχολία: Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να δω ταινίες. Δεν είδα όσες ήθελα κυρίως γιατί στα μισά με έπαιρνε ο ύπνος… Το Πάσχα πάντως δεν υπήρξε ταινία εμπνευσμένη από την Παλαιά ή Καινή Διαθήκη που να μην την είδα. Ή που τουλάχιστον να νομίζω ότι την είδα ?

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν;  Δυστυχώς απολύτως τίποτε.. Στην δική μου περίπτωση ακομη και ο ελεύθερος χρόνος μειώθηκε… Οπότε μοναδική παρηγοριά, αυτά τα λίγα λεπτά ακινησίας κάτω από τον ήλιο ήταν από μόνα τους εξαιρετικά!

Ποια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα; Δεν το πιστεύω ούτε εγώ ή ίδια που το γράφω τώρα αλλά το γυμναστήριο! Όντας άτομο χρόνια παχύσαρκο και ακίνητο το ότι είχα καταφέρει να εντάξω στην ρουτίνα μου το γυμναστήριο το θεωρούσα τρελή επιτυχία! Η ξαφνική του διακοπή με έβγαλε από τον τρόπο ζωής που επίπονα και επίμονα προσπαθούσα να μένω πιστή αλλά έρχονται καλύτερες μέρες!

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα; Των ταξιδιών μου! Είχα φέτος υποσχεθεί στον εαυτό μου πως θα ξεκινούσα να ανακαλύψω τον πλανήτη που με φιλοξενεί γιατί δεν βρίσκω κανένα άλλο λόγο πια να αποταμιεύω ή να αναβάλω συνεχώς… Είχα ήδη κάνει κρατήσεις για δύο ταξίδια (ένα το Πάσχα με την Γαβριέλα και τον Γρήγορη για το Παρίσι και την Disneyland και ένα για το Άμστερνταμ τον Ιούνιο). Δυστυχώς και τα δύο ακυρώθηκαν… Είναι από αυτές τις ακυρώσεις που ενοχλούν… Από την άλλη θεωρώ μεγάλη τύχη και ευλογία ότι είμαστε υγιείς και μαζί και κάπως έτσι παρηγοριέμαι…

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα; Ήδη μαθαίνουμε…

Μάθαμε με τον πιο άμεσο και σκληρό τρόπο πως το εγώ δεν μέτρα χωρίς το εμείς…

Μάθαμε να πειθαρχούμε για ένα κοινό σκοπό

Μάθαμε να χάνουμε κάτι πρόσκαιρα για να κερδίζουμε στο μέλλον

Μάθαμε να ακούμε και να σεβόμαστε την γνώμη ειδικών

Μάθαμε να εμπιστευόμαστε στους που ξέρουν… Συνεχώς μαθαίνουμε…

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος / τι συνειδητοποίησες 

Έμαθα πως τίποτε δεν είναι δεδομένο…

Ότι τα σχέδια είναι μόνο σχέδια…

Ότι πρέπει να ζούμε την στιγμή…

Ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο…

Πως όλοι είμαστε περαστικοί… και πως ακόμα και οι πιο δυνατοί αντιδρούν και συμπεριφέρονται κάτω από αντίξοες συνθήκες με ακριβώς τα ίδια δεδομένα όπως και οι αδύνατοι.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; Τις βαλίτσες μου!!! Δεν θα μπω σε αεροπλάνο. Θα κάνω τον γύρο της Κρήτης. Θα βρω τις παραλίες πιο καθαρές από πότε. Πιο άδειες από πότε και θα περπατάω ξυπόλυτη μέχρι αργά το βράδυ στις παραλίες του νησιού παρέα με τους φίλους μου!

Σκεπτόμενη την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο;  Με προβληματίζει η επιστροφή σε μια κανονικότητα που δεν θα παραπέμπει σε τίποτε κανονικό…

Έως την ανακάλυψη του εμβολίου και την δυνατότητα να φτάσει σε όλες τις χώρες δυστυχώς τίποτε δεν θα είναι κανονικό… Τουλάχιστον έτσι όπως το ξέραμε έως σήμερα…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook