Η Άννα Ντουντουνάκη περιγράφει πώς περνά τις μέρες της καραντίνας

η-άννα-ντουντουνάκη-περιγράφει-πώς-πε-1035612

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.
Σήμερα απαντά η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κολύμβησης Άννα Ντουντουνάκη 

Πώς βιώνεις αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό; Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι είναι δύσκολος για όλους μας, ενώ παράλληλα προκαλεί αβεβαιότητα για το μέλλον. Ωστόσο, προσπαθώ να γεμίζω δημιουργικά το χρόνο μου, ώστε να περνάει όσο πιο ευχάριστα γίνεται.

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι; Μένω στο σπίτι από όταν άρχισε η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πόσο συχνά και για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι; Βγαίνω μέρα παρά μέρα για τρέξιμο και μια με δύο φορές την εβδομάδα για να κάνω τα απαραίτητα ψώνια.

Τι γίνεται με τη δουλειά;  Φέτος ήταν ολυμπιακή χρονιά και είχα αποφασίσει να αφοσιωθώ αποκλειστικά στο κολύμπι. Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα δεν έχουμε την δυνατότητα να προπονηθούμε. Γι’αυτό προσπαθώ να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση με τρέξιμο ή ποδήλατο και γυμναστική στο σπίτι.

Πώς περνάει μία μέρα στο σπίτι; Οι μέρες στο σπίτι περνάνε ίσως λίγο καλύτερα από ο,τι περίμενα όταν ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς είχα ανάγκη και από λίγη ξεκούραση. Κάνω καθημερινά τη γυμναστική μου και περνάω περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ, ενώ προσπαθώ να γεμίσω δημιουργικά το χρόνο μου διαβάζοντας, μαγειρεύοντας, βλέποντας ταινίες/σειρές, παίζοντας επιτραπέζια ή διαβάζοντας βιβλία. Τελευταία είδα την ταινία «Lion», καθώς επίσης και τη σειρά » Unorthodox» και μου άρεσαν πάρα πολύ, ενώ περνάω πολύ ευχάριστα παίζοντας διαφορα επιτραπέζια και φτιάχνοντας παζλ.
Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν;  Κυρίως περνάω περισσότερο χρόνο με δικούς μου ανθρώπους που πριν λόγω του βεβαρημένου προγράμματος δεν μπορούσα, ενώ αναπληρώνω και το χαμένο ύπνο.

Ποια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα;  Λόγω της καραντίνας, έχω στερηθεί τόσο τις προπονήσεις μου, όσο και τη συναναστροφή και τις βόλτες με τους φίλους μου.

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα; Αρχικά, αναβλήθηκαν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις και μέσα σε αυτές και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ήταν ο βασικός μου στόχος για φέτος, κάτι που είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μου το τελευταίο διάστημα. Επίσης, αναβάλει τα σχέδια μου για διακοπές και ξεκούραση που θα ακολουθούσαν και που, δεδομένου του ότι φέτος ήταν μια αρκετά πιεστική χρονιά, τις είχα ανάγκη. Τέλος, τα όποια σχέδιά μου για έναρξη εξάσκησης της δικηγορίας ίσως χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμη.

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα; Πιστεύω ότι όλο αυτό που βιώνουμε δε γίνεται να το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη, αλλά ότι θα μάθουμε αρκετά πράγματα σε πολλά επίπεδα, όπως το πόσο εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή, αλλά και το πόσο σημαντική είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των κανόνων. Παράλληλα, έγινε έντονα αντιληπτή η μεγάλη σημασία της ελευθερίας, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Επίσης, νομίζω συνειδητοποιήσαμε την αποτελεσματικότητα που επιτυγχάνεται όταν δρούμε ενωμένοι και με συνεργασία, καθώς επίσης και τη μεγάλη αξία της κοινωνικότητας και της συναναστροφής με τους γύρω μας.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος / τι συνειδητοποίησες; Σε προσωπικό επίπεδο, νομίζω ότι όλο αυτό που περνάμε το τελευταίο διάστημα έχει ανατρέψει πολλά πράγματα που πριν, όπως και οι περισσότεροι από εμάς, ίσως θεωρούσα δεδομένα, με σημαντικότερο από όλα την υγεία μας. Ακόμη, η κατάσταση αυτή που βιώνουμε ήρθε να επιβεβαιώσει την ανάγκη να προσαρμόζομαι στις περιστάσεις και τις αλλαγές που μπορεί να συμβαίνουν στη ζωή.
 
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα;  Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνω είναι σίγουρα ένας νέος προγραμματισμός των σχεδίων μου για την ερχόμενη χρονιά, αφού τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρότινος έχουν αλλάξει. Επίσης, θα μπορέσω να έρθω στα Χανιά και να δω την οικογένειά μου, κάτι που δεν έκανα ούτε τις μέρες του Πάσχα για λόγους ασφαλείας.

Σκεπτόμενη την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο; Αυτό που σκέφτομαι και με προβληματίζει περισσότερο είναι η υγεία τόσο η δική μου όσο και των αγαπημένων μου προσώπων και η διαφύλαξή της. Έπειτα, σίγουρα όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει αρκετούς σοβαρούς προβληματισμούς, καθώς έχει δημιουργήσει μια έντονη κρίση σε πολλά επίπεδα. Θέλω να είμαι όμως αισιόδοξη και να πιστεύω ότι, όντας υγιείς, θα καταφέρουμε όλοι μαζί σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook