Η ανησυχία μιας Χανιώτισσας για την τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες – Τι καταγγέλλει για τη θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια Χαλέπας

η-ανησυχία-μιας-χανιώτισσας-για-την-τή-1368034
Φωτογραφία αρχείου

Την έντονη ανησυχία της για την τήρηση των μέτρων που αφορούν στην καταπολέμηση του κορονοϊού στους χώρους εκκλησιασμού εκφράζει μια Χανιώτισσα εκπαιδευτικός (τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του zarpanews.gr), την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων στην πόλη χτυπάει κόκκινο.

Η ίδια, όπως αναφέρει σε επιστολή της στο zarpanews.gr,  διαπίστωσε ασυδοσία σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία δεν τηρούνταν κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Χαλέπας.

Η ίδια, παρατήρησε πιστούς αλλά και βοηθητικό προσωπικό της ενορίας χωρίς μάσκες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Αναλυτικά η επιστολή της καταγγέλλουσας αναφέρει:

«Περί εκκλησιασμού ο λόγος

Με λύπη αλλά και με αγανάκτηση διαπιστώνω ότι τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας εξακολουθούν να εφαρμόζονται χαλαρά και επιλεκτικά στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον εκκλησιασμό της Κυριακής 30 Ιανουαρίου 2022 στο ναό της Ευαγγελίστριας στη Χαλέπα. Λόγω της τέλεσης τριών μνημόσυνων ο κόσμος ήταν πολύς και όχι απαραίτητα με μάσκα. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο, αν και όχι αδύνατο, να ελεγχθεί η προσέλευση ατόμων που επιμένουν να μη χρησιμοποιούν μάσκα σε χώρους που αυτή είναι υποχρεωτική.

Σαφώς ωστόσο δεν συμμερίζομαι τη μη χρήση μάσκας από το βοηθητικό προσωπικό της εκκλησίας. Δε συμμερίζομαι τη συμμετοχή αρκετών παιδιών μικρής ηλικίας στη λειτουργία επίσης χωρίς μάσκα, όταν τα δημοτικά σχολεία της πόλης βρίθουν από κρούσματα. Δε συμμερίζομαι τη μη τήρηση αποστάσεων, όλα τα καθίσματα ήταν κατειλημμένα καθώς δεν υπήρχε καμία σχετική σήμανση, περιορισμός που όντως ισχύει σε άλλες εκκλησίες της πόλης.

Από την άλλη τα πρόστιμα για τη μη τήρηση των μέτρων επιβάλλονται μόνο σε εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης;

Εν κατακλείδι η ανάγκη των πιστών να ασκήσουν με ευλάβεια τα θρησκευτικά τους καθήκοντα είναι σεβαστή, εφόσον τηρούνται από όλους τα περιοριστικά μέτρα της εποχής επίσης με ευλάβεια, καθώς η πανδημία ακόμη καλά κρατεί και το Νοσοκομείο των Χανίων δοκιμάζει εδώ και καιρό τις αντοχές του.»

zarpanews.gr

11 thoughts on “Η ανησυχία μιας Χανιώτισσας για την τήρηση των μέτρων στις εκκλησίες – Τι καταγγέλλει για τη θεία λειτουργία στην Ευαγγελίστρια Χαλέπας

  1. κα εκπαιδευτικέ, στο εξωτερικό σε πολλές χώρες τα παιδιά στο σχολείο δεν φοράνε μάσκα τουλάχιστον μέχρι τα 12. όποιος φοβάται μένει σπίτι του, ειδικά όταν υπάρχουν και 3 μνημόσυνα!!

  2. Δικαιολογημενη η ανησυχια της παραπανω κυριας, δυστηχως η ευτυχως πρεπει ολοι σε ατομικο και συλλογικο επιπεδο να προστατευτουμε, χωρις πολλες αναλυσεις

  3. Οι μισοι ξεκασμενοι ειναι… οποτε σιγα μη τους λυπηθουμε! Κατα μεγαλο ποσοστο οι εμβολιασμενοι δεν νοσουμε σοβαρα οποτε οι τελευταιοι αμυαλοι στο καλο! Ηδη ειναι πολλες και γνωστες οι περιπτωσεις ανεμβολιαστων (χαζων και αμορφωτων!!!!) οικογενειων που εχουν χασει δικους τους ανθρωπους.. Και παλι μυαλο δε βαζουν!
    Οσο για τον χμ.. σε πολλες χωρες φορουσε μασκες ο κοσμος και πριν τον covid (βλεπε κινα ή ινδια) διοτι ειναι ΑΠΛΑ μια μασκα!
    2ον. Τι εννοεις οποιος φοβαται; Για μερικους ηλιθιοους και ψεκασμενους θα μεινει η συντριπτικη πλειοψηφια σπιτι της; Επισης τι μνημοσυνακια; γιατι τελευταια τα κηδειακια ανεμβολιαστων πεφτουν βροχη… Και δεν παταει και κοσμος!

  4. Επειδή ήμουνα στην λειτουργία σήμερα υπήρχαν στον εκκλησιασμό και αστυνομικοί γνωστοι μου τους οποίους δεν τους ονοματίζω και επίσημοι και πάρα πολύς κόσμος…. γιατί υπήρχαν τρία μνημόσυνα οι οποίοι τηρούσαν όλοι τα μέτρα φορώντας άπαντες μάσκα… εκτός από τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν βοηθητικά στην λειτουργική κυριακάτικη λατρεία…τα οποία στιγματίστηκαν….τα οποία ελέγχονται δύο φορές την εβδομάδα με τεστ για να μπορουν να πηγαίνουν στα σχολεία
    Από όλους αυτούς κανένας δεν βρήκε κάτι στραβό αλλά όλοι χάρηκαν τη λειτουργία και αυτό το εισπράξαμε και στο προαύλιο
    Λυπάμαι που δημοσιεύεται κάτι χωρίς να το ελέγξετε…

    Εγώ όπως βλέπετε και παρακάτω γράφω επώνυμα τα στοιχεία χωρίς ψευδωνυμα

    1. Πέρασα να αναψω ένα κερι και μαλλον βρισκοσασταν σε αλλη εκκλησια. Στο προαυλιο ελαχιστος κοσμος φορουσε μασκα οπως και στον εσωτερικο ηταν αρκετοι! Ενω θα επρεπε να φορανε ΟΛΟΙ! Μηδενος εξαιρουμενου. Οπως ισχυουν οι κανονες και οι νομοι στα υπολοιπα μαγαζαι και στις υπολοιπες εταιρειες. Και φυσικα να μη μιλησω για κηδεια που παρεβρεθηκα την προηγουμενη βδομαδα σε χωριο του νομου. Οριακα δε σε χλευαζαν επειδη φορουσες μασκα.

      1. Περασες να κάνεις την υποχρεωση σου, να δωσεις το παρων δηλ να σε δουν η του μνημοσυνου οπως κανετε οι περισοτεροι εδω στο νησι, μετα να την κανεις με ελαφρα, και υστερα να γραφεις οτι ηθελες να δεις και οχι τι γινοταν πραγματικα μεσα στον Ναο.
        Πραγματικα λυπαμαι για την καταντια του Ελληνα.
        Μια λεξη μας αξιζει, ΡΑΓΙΑΔΕΣ

  5. Ημαρτον πια με την εκκλησία και τις ανησυχίες σας κύριοι…. Οποίος δεν μπορεί να βιώσει και να πιστέψει στην θεία χάρη του Ναού του Θεού (Εκκλησία) να μην πηγαίνει και να μην δημιουργεί σκάνδαλα διότι τα βάζει με αυτόν που δεν μπορεί να πάθει κακό…Τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό… Βάλτε το στο μυαλό σας…..ελατε να μετανοήσουμε όλοι μαζί και να μπούμε στην εκκλησία σκεπτόμενοι την Αιώνια Ζωή και όχι την εδώ την πρόσκαιρη, μάταιη και αρρωστημένη…
    Λυπάμαι πολυ για το δημοσιεύμα σας…

  6. Ντροπή …..ντροπή σας κύρια μου που έτσι αλόγιστα ανοίγετε το στόμα σας μέσα στον οίκο του θεού και κατηγορείτε . Μπορεί να έχετε μόρφωση αλλά είστε εντελώς απαιδευτη……..Καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν, καὶ ἐὰν ἔχω πᾶσαν τὴν πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι. Και εσείς κύρια μου δεν έχετε αγαπη και το λέω με όλο το βάρος του λόγου μου γιατί έτυχε να ήμουν μπροστά στο συμβάν που τόσο πολύ σας ενόχλησε……Ναι ήταν ένας επίτροπος χωρίς μάσκα στο ναό και ναι εσείς ανοίξατε το στόμα σας και τον προσβαλατε σαν να ήταν σκουπίδι και ναι σας ακολούθησε παρόλο που του μιλήσατε τόσο άσχημα για να σας εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν φόραγε μάσκα και δεν τηρούσε ευλαβικά τα μέτρα και ναι ήρθε κοντά σας για να τον ακούσετε κύρια γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει μεγάλο πρόβλημα στις φωνητικές χορδές του και δεν μπορεί να φωνάζει.Ηθελε κύρια μου να σας πει ότι ο γιατρός δεν του επιτρέπει να φοράει μάσκα γιατί έχει μισό πνεύμονα……ναι κύρια μου….έχει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας….και ενώ ήρθε κοντά σας εσείς γρήγορα απομακρυνθήκατε και αρχίσατε να φωνάζετε να φύγει από δίπλα σας …τον αντιμετωπίσατε σαν λεπρό,σαν να είχε πανούκλα…..σας είδα κύρια μου ……ήμουν παρόν…….πόσο μιζέρια πια….. τρία μνημόσυνα κύρια μου σήμερα και εσείς ήρθατε με έπαρση νομίζοντας ότι η δική σας ζωή αξίζει περισσότερο από όλων των υπολοίπων….. νομίζοντας ότι θα ζήσετε για πάντα……
    Λυπάμαι κύρια μου……σας λυπάμαι……. ζείτε την απόλυτη μοναξιά κλεισμένη στο καβούκι του δικιου σας……κρυμμένη στη φυλακή του φόβου σας……..αποξενωμένη από την εκκλησία του θεού…..από την κοινωνία……από τη χαρά…… Μέχρι να πεθάνετε όμως κυρία μου που είναι το μόνο σίγουρο φροντιστές να ζήσετε…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook