Η ανεπανάληπτη Ella Fitzgerald σε υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια

η-ανεπανάληπτη-ella-fitzgerald-σε-υπέροχα-χριστουγ-1338309

Στην αξέχαστη Ella Fitzgerald έχουν αποδοθεί πολλοί τίτλοι τιμής, όπως “Η πρώτη κυρία του τραγουδιού”, “Η βασίλισσα της Jazz” ή “Η Lady Ella”. Ηταν μιά τραγουδίστρια πρότυπο με καθαρό τόνο της φωνής, με εξαιρετικό timing και μιά φοβερή ικανότητα αυτοσχεδιασμών, ιδιαίτερα κατά τον περίφημο τρόπο ερμηνείας “scat”.

Είχε γεννηθεί στην Virginia το 1917 και πέθανε στο Beverly Hills της California το 1996 σε ηλικία 79 ετών.

Πρωτοκαθιερώθηκε με την ορχήστρα του Chick Webb. Εκανε μεγάλη επιτυχία με την διασκευή της σε ένα παιδικό τραγούδι του 19ου αιώνα, το “A-Tisket, A-Tasket”. Οι ηχογραφήσεις της, με τις μοναδικές της ερμηνείες αποτελούσαν πάντα διδασκαλία για κάθε πετυχημένη τραγουδίστρια από τον πόλεμο και μετά.

Και μιά λεπτομέρεια για την πολύ ιδιαίτερη σχέση που είχε η Marylin Monroe με την Ella Fitzgerald: Κατά την δεκαετία του ’50 η Ella Fitzgerald δεν επιτρεπόταν να τραγουδάει στο περίφημο τότε “Mocambo Club” του Hollywood, μόνο και μόνο επειδή ήταν μαύρη…!

Η καλή της φίλη Marylin όμως, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να επιτρέψει στην Ella να τραγουδάει εκεί και ως αντάλλαγμα του υποσχέθηκε ότι κάθε βράδυ θα καθόταν στο μπροστινό τραπέζι!… Ετσι και έγινε!

Ορισμένα από τα πιό γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ηχογράφησε η Ella Fitzgerald είναι τα παρακάτω:

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook