Η αναξιοπιστία Μητσοτάκη: Όταν διαβεβαίωνε (μέχρι τις 17 Ιουνίου) πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

η-αναξιοπιστία-μητσοτάκη-όταν-διαβεβ-1469718

Πριν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να ρίξει τη ζαριά των πρόωρων εκλογών, εμφανιζόταν ως ο «θεσμικός» πρωθυπουργός, που δεν θα παίξει με τους θεσμούς και θα εξαντλήσει την τετραετία! Ο ίδιος, μάλιστα, προσδιόριζε και το χρόνο της κάλπης, δεσμευόμενος δημοσίως για «εκλογές την άνοιξη»!

Τι άλλαξε μέσα σε τρεις εβδομάδες, από τότε που απειλούσε ότι θα διώξει τους υπουργούς γιατί ασχολούνται με τις περιφέρειές τους ενώ οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, με τη χώρα να έχει εισέλθει σε τρίμηνο προεκλογική περίοδο, είναι σαφές: Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να υποκλέψει την ψήφο των ελλήνων, καθώς από το φθινόπωρο θα φανούν τόσο τα αποτελέσματα της οικονομίας, όσο και τα αδιέξοδα της κοινωνίας.

Ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, 4/10/2021: “Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας. Aυτή και μόνο η ατζέντα προοπτικής νομίζω ότι απαντά και στους ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών. Η σχετική παραφιλολογία, λοιπόν, είναι και άκαιρη και άκυρη. Θα έλεγα ότι μερικές φορές είναι και διαβρωτική για τη δουλειά την οποία πρέπει να κάνουμε. Γι’ αυτό και σε όλη αυτή την κενολογία εμείς απαντάμε με εργασία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους. Με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022”.

Συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο, 12/12/2021: “Νομίζω ότι προσθέτει μεγάλα αποθέματα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας να γνωρίζουν όλοι ότι ο εκλογικός κύκλος είναι σταθερός. Αυτό υπήρξε πάγια άποψή μου και τώρα φυσικά που έχω την τιμή να κάθομαι σε αυτή την καρέκλα έχω τη δυνατότητα να την κάνω πράξη. Σας επαναλαμβάνω λοιπόν και πάλι ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας”.

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, 12/2/2022: “Όταν έρθει η ώρα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, τότε θα αναμετρηθούμε, θα προτάξουμε το κυβερνητικό μας έργο, το όραμά μας για την επόμενη τετραετία”.

Ομιλία στη Βουλή, 23/3/2022: “Έχουμε πόλεμο και συζητάτε να γίνουν εκλογές που ενδεχομένως θα είναι διπλές εκλογές; (προς Αλέξη Τσίπρα). Ενδεχομένως να χρειαστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για δύο ή τρεις μήνες. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όσο και αν μαλλιάζει η γλώσσα σας”.

Ομιλία στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ηράκλειο, 16/4/2022: “Είμαι σίγουρος ότι μετά τις επόμενες εκλογές θα έχουμε ακόμα περισσότερους γαλάζιους βουλευτές στην Κρήτη. Αυτό που βλέπω σε αυτό το εντυπωσιακό προσυνέδριο με κάνει πιο σίγουρο ότι στις εκλογές του 2023 θα πετύχουμε τον στόχο μας και η Κρήτη θα είναι γαλάζια από άκρο σε άκρο”.

Ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, 29/4/2022: “Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα.

Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου. Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε.

Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών. Το λέω χαριτολογώντας αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις”.

Ομιλία στο Συνέδριο της Ν.Δ., 6/5/2022: “Μας περιμένει πολλή δουλειά για ακόμη 12 μήνες και ακόμη περισσότερη τα επόμενα τέσσερα χρόνια”.

Δηλώσεις στον Βόλο, 20/5/2022: “Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας για την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού της έργου”.

Δηλώσεις μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 31/5/2022 (Απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου): “Πόσες από τις προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν επιβεβαιωθεί; Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. H χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ήρεμο πολιτικό κλίμα, λιγότερη πόλωση και παραπέμπουν σε εποχές που έχουμε αφήσει πίσω μας» ενώ συμπλήρωσε πως «η τακτική του κ. Τσίπρα θα κριθεί στις επόμενες εκλογές”.

Στο συνέδριο ygeiamou του Πρώτου Θέματος, 7/6/2022: “Έχω πει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία. Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμα. Γιατί αυτό πιστεύω ότι ορίζει η θεσμική τάξη”.

Τοποθέτηση σε συνάντηση με μέλη της ΝΟΔΕ Κύπρου, 17/6/2022: “Οπότε αυτό το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς σιγά-σιγά εισερχόμαστε πια στην τελευταία χρονιά της κυβερνητικής μας θητείας, έχω πει πολλές φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όμως ο κομματικός μηχανισμός -και θέλω εδώ να εκφράσω τη χαρά μου γιατί έχουμε εξαιρετικά κομματικά στελέχη τα οποία έχουν δώσει μια νέα πνοή στη Νέα Δημοκρατία, είναι ο Γιάννης ο Μπρατάκος, ο οποίος μας τιμά με την παρουσία του ως Γενικός Διευθυντής ο οποίος έχει κάνει πολλή δουλειά με τους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό- είναι σημαντικό, το κόμμα, να προετοιμάζεται.

Λογικό είναι πια, μπαίνουμε στον τελευταίο χρόνο και έχουμε και τη δυνατότητα, την οποία εμείς κάναμε πράξη, να μπορούν αυτοί οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις -και είμαι σίγουρος ότι είναι πολλοί από σας- να ψηφίζετε από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας”.

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook