Η ανατροπή με τη μετακίνηση εκτός νομού και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

η-ανατροπή-με-τη-μετακίνηση-εκτός-νομο-1167236

H Eπιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα δώσει την εισήγησή της για τα επόμενα βήματα στην επιχείρηση επανεκκίνησης τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας την Παρασκευή το πρωί, όπως των Λυκείων – Γυμνασίων, αλλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μία πρόγευση όσων σχεδιάζονται, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, σε αντίθεση με άλλες δραστηριότητες (π.χ. χιονοδρομικά), οι οποίες μπορούν να περιμένουν, ενώ επιβεβαίωσε ότι μετά τις εορτές, η κυβέρνηση εφαρμόζει το κυλιόμενο σχέδιο, βάσει του οποίου, τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων επτά ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Με αυτό ως βάση, την Παρασκευή, οπότε θα διανύουμε την πέμπτη ημέρα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, δύσκολα θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, εκτός ίσως από κάποια μεμονωμένα αιτήματα, όπως πχ για το ερασιτεχνικό ψάρεμα ή το κυνήγι.

Πολλοί στην κυβέρνηση έχουν αιτηθεί να ανοίξουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, στα οποία εργάζονται περίπου 20.000 άτομα.

Όπως όλα δείχνουν, αν δεν αλλάξει κάτι την ερχόμενη εβδομάδα, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου. Τότε, πιθανότατα θα δοθεί και το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών, τα οποία πιέζουν για να μη χάσουν τη σεζόν.

Το υπουργείο Ανάπτυξης είναι σύμφωνο και όπως έχει φανεί από τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Αδωνι Γεωργιάδη, πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Η Επιτροπή, ωστόσο, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, όπως φάνηκε από τις χθεσινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, επιφυλάσσονται…

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook