Η Ανάσταση στην Μητρόπολη Χανίων έγινε στις 12 και 27

η-ανάσταση-στην-μητρόπολη-χανίων-έγιν-1673361

Πάνε και οι Άγιες Μέρες του Πάσχα, με τα καλά τους, τα απρόοπτά τους και τα… χανιώτικά τους.

Η στήλη σήμερα δίνει τον λόγο στους αναγνώστες για να… ζαρπάρουν ελεύθερα.

Ο «Τυρταίος Β’», κατά κόσμον Βαγγέλης Γεωργιακάκης, σχολιάζει τρεις ενδιαφέροντα περιστατικά που έγιναν στα Χανιά τις τελευταίες μέρες, για να γελάσουμε, να κλάψουμε ή να προβληματιστούμε…

«Είναι ολόσωστο αυτό που έχει ειπωθεί: Σε αυτήν την χώρα δεν βαριέσαι ποτέ !

Η Ανάσταση στην Μητρόπολη Χανίων το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έγινε στις 12 και 27!

Είχε αναστήσει ολόκληρη η Ελλάδα, αλλά στην Μητρόπολη της πόλης μας το Χριστός Ανέστη ακούστηκε με 27 λεπτά καθυστέρηση!

Νυν, πρώην και υποψήφιοι βουλευτές, η δημοτική αρχή, η στρατιωτική ηγεσία και πλήθος κόσμου περίμεναν καρτερικά και απορούσαν, αλληλοκοιταζόντουσαν, κοιτούσαν και ξανακοιτούσαντα ρολόγια τους, χασμουριόντουσαν, πιάστηκαν τα πόδια τους από την ορθοστασία, αλλά πιστοί στις επάλξεις, ανέμεναν το σύνθημα για την γενική επίθεση στην μαγειρίτσα, και τα υπόλοιπα Λουκούλλεια εδέσματα.

Τι έγινε τελικά;

Χάλασαν τα ρολόγια, άργησε το Άγιο φως, πήρε ο ύπνος τους ιερείς, σκέφτηκαν να δοκιμάσουν τις αντοχές μας και να παρατείνουν την νηστεία, έδωσε καθυστέρηση 27 λεπτά ο διαιτητής;

Δεν θα μάθουμε ποτέ βέβαια, μιας και γενικά υπάρχει μια απαξίωση και δεν απαντά κανένας και σε τίποτα, απλά κάποια σκόρπια, και δίχως ειρμό λόγια ενίοτε εκστομίζονται σαν μορφή απάντησης.

Πάμε παρακάτω, γερανός της τροχαίας βγήκε στην πόλη μας το απόγευμα το Μεγάλου Σαββάτου και συνέλαβε του κρεμασμένους Ιουδες!

Από την Ευαγγελίστρια, το Δαράτσο και την Σούδα, μαζί με τα κλαδιά που τα πήρε ένα φορτηγό, η αστυνομία με πλήθος ένστολων ανδρών κατάφερε να πάρει από τα χέρια του πλήθους τους ιούδες και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, απέτρεψε την θανάτωσή τους.

Σωστό είναι αυτό και δίκαιο, αν το δει κάποιος από την εποχή που ζούμε, που κάθε θανάτωση στυγερού εγκληματία, προδότη, βιαστή ανηλίκων, νονού της μαφίας, εμπόρου σάρκας, ναρκωτικών και λοιπών ανοσιουργημάτων, θεωρείται αναχρονιστική.

Οφείλουμε να δικάζουμε με νηφαλιότητα, να έχουν οι προδότες καλές συνθήκες κράτησης και φυσικά με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, τηρώντας το γράμμα του νόμου να τους αθωώνουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι φυλακές είναι φίσκα από πρεζάκια, αλλοδαπούς που κλέβουν κινητά, αναρχικούς που βάζουν γκαζάκια, πόρνες που δεν έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και λοιπούς κακοποιούς, που μας χαλάνε το όνειρο.

ΔΕΝ είναι σωστό να φυλακίζουμε ή να θανατώνουμετους κλεφτές της ζωής και των ονείρων μας. Ο σταυρός, η πυρά, το κώνειο, ήταν και είναι για τους δίκαιους, τους ενάρετους, που χαλάνε την πιάτσα!

Ένα ακόμη περιστατικό που πρόσεξα, έγινε το βράδυ της Μ. Παρασκευής σε χωριό της Γραμβούσας Κισσάμου, κατά την περιφορά του επιταφίου, οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε 2 ανθρώπους που ακολουθούσαν την περιφορά του επιταφίου.

Ίσως πρέπει να σταματήσει και αυτό το έθιμο, όπως της καύσης του Ιούδα, όλα είναι επικίνδυνα και καμία σχέση δεν έχουν με το πνεύμα της Αγίας Γραφής. Κάθε χρόνο σταυρώνεται από την εκκλησία ο Ιησούς Χριστός και ανασταίνεται, αλλά ο λαός σταυρώνεται και σταυρώνει, καθημερινά, δίχως ελπίδα αναστάσεως.

Σε λίγες μέρες αυτός ο περήφανος λαός θα σταυρώσει κάποιον στις επερχόμενες εκλογές και θα του αναθέσει να σηκώσει στους ώμους του τις ελπίδες του, τα όνειρα του, πάλι κάποιος «άτυχος» πολιτικός θα φορτωθεί έναν μεγάλο σταυρό και θα τραβήξει για το Γολγοθά!

Άτλαντας να ήταν, θα είχε καταρρεύσει.

Είναι πράγματι για λύπηση, κατά την άποψη του Σέλευκου, και όχι μόνο, όποιος αναλαμβάνει οικειοθελώς να σώσει τους άλλους.

Έλεγαν, λοιπόν, ότι ο Σέλευκος* συνεχώς επαναλάμβανε πως εάν γνώριζαν οι άνθρωποι πόσο δύσκολο έργο ήταν να γράφει κανείς και να διαβάζει τόσες επιστολές, να συνομιλεί καθημερινά με τόσους πολλούς και να αντιμετωπίζει τις παραλογίες και τις τρέλες, τότε κανένας δε θα σήκωνε από κάτω ένα πεταμένο στέμμα.

Πλούταρχος,

Εἰ πρεσβυτέρῳ πολιτευτέον

Και κάτι τελευταίο, από την Αγία Γραφή, που είναι άγνωστο και επικίνδυνο, για ευνόητους λόγους:

Ο απόστολος Παύλος, τόνισε ότι Ο Θεός ο ποιήσας τον κόσμον και πάντα τα εν αυτώ, ούτως ουρανού και γης Κύριος υπάρχων ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς κατοικεί, . (Πραξ.17:24) Ὑμεῖς γὰρ ναὸς Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθὼς εἶπεν ὁ Θεὸς Προς Κορινθίους Β΄ (στ΄ 16 – ζ΄1)…. “Πνεύμα ο Θεός, και τους προσκυνούντας αυτόν εν πνεύματι και αλήθεια δει προσκυνείν.” Ιωάν.δ:24.

**Ο Σέλευκος Α’ Νικάτωρ (358 π.Χ. ή 353 π.Χ. – 281 π.Χ.) ήταν ένας από τους διαδόχους του Αλέξανδρου του Μεγάλου , ιδρυτής της δυναστείας των Σελευκιδών, που βασίλεψε στο Ασιατικό τμήμα της πρώην Περσικής Αυτοκρατορίας.

2 thoughts on “Η Ανάσταση στην Μητρόπολη Χανίων έγινε στις 12 και 27

  1. Ναι, άργησε 27 ολόκληρα λεπτά και άρχισαν να ….κουράζονται από την ορθοστασία…. Άσε που θα ….κρύωναν και τα….φαγιά…. Και δεν υπήρξε και ενημέρωση!!!! Άκουσον άκουσον!!!
    Αυτό είναι η Ανάσταση για τους περισσότερους από αυτούς που παραβρέθηκαν στις εκκλησιές το βράδυ του Μ. Σαββάτου…. Αγγαρεία, κουτσομπολιό, προβολή ρούχων, βαψίματος, κομμωτηρίου, κλπ…. Και άντε να τελειώνουμε γιατί πεινάμε…. Όχι λόγω ….νηστείας βέβαια…. Μην τρελαθούμε κιόλας…
    Πάτος…………………………………………….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook