Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη “βόλτα” αστυνομικού με κρατούμενο

Δύο οι αστυνομικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για την… “βόλτα” ενός κρατούμενου το βράδυ εκτός κρατητηρίου (δείτε ΕΔΩ), που σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ μαζί με τον κρατούμενο οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν:

“Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Αστυνόμος Α’ και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα την 03:10 ώρα της 23/11/2019, όταν ο Αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη σε άλλη Αστυνομική Υπηρεσία, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας και αφού παρέλαβε ιδιώτη κρατούμενο για υγειονομική παράβαση επέστρεψαν μαζί μετά από περίπου (3) ώρες.

Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή”.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ