Η αλληλεγγύη διδάσκεται από νωρίς – Στα συσσίτια της Μητρόπολης μικρά Χανιωτάκια με τρόφιμα και χαμόγελο | Video+Photos

η-αλληλεγγύη-διδάσκεται-από-νωρίς-στ-1341875

Τρόφιμα μακράς διάρκειας για τα συσσίτια της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου έφεραν μαζί τους οι μικροί επισκέπτες που βρέθηκαν και ξεναγήθηκαν στον χώρο του συσσιτίου το πρωί της Τρίτης στα Χανιά. Επρόκειτο για 37 μικρά παιδιά, νήπια και προνήπια από το 8ο και το 25ο νηπιαγωγεία της πόλης, που μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους επανέλαβαν μια παράδοση που είχαν καθιερώσει επί χρόνια τα δύο νηπιαγωγεία, αλλά είχε διακοπεί πέρσι λόγω της πανδημίας.

Στα συσσίτια, μαζί με τους εργαζόμενους, βρισκόταν και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος υποδέχτηκε τα παιδιά, ευχαριστώντας τα για την προσφορά τους και χαρίζοντάς τους ημερολόγια της Μητρόπολης για το νέο έτος.

Τα τρόφιμα συγκέντρωσαν οι γονείς, μιας και τα παιδιά είναι ακόμα σε πολύ μικρή ηλικία,  όλη η δράση όμως είχε σκοπό να κάνει κοινωνούς τα μικρά Χανιωτάκια από νωρίς στην έννοια της αλληλεγγύης, ανέφερε η διευθύντρια του 8ου Νηπιαγωγείου, Έλσα Ζαγόρα: «Αυτές τις άγιες μέρες να προσφέρουμε όλοι κάτι σε αυτούς που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς«, ανέφερε η κυρία Ζαγόρα.

Επίσης ευχαρίστησε τον Αγροτικό Συνεταιρσιμό Πλατάνου για την προσφορά με 4 κιβώτια ντομάτες και δύο μεγάλες συσκευασίες λάδι και όλους τους γονείς που με προθυμία έφεραν τόσα τρόφιμα!

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, μίλησε για το έργο των συσσιτίων, στα οποία σιτίζονται σήμερα περίπου 350 άνθρωποι. «Οι άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν και τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Είναι σωστό και για τα παιδιά, να μαθαίνουν από τα μικρά τους χρόνια, ώστε όταν μεγαλώσουν, να έχουν την ευαισθησία που παραδοσιακά υπάρχει στην Ελλάδα και δεν πρέπει ποτέ να εκλείψει«.

Οι μικροί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην κουζίνα, όπου ιδιαίτερη εντύπωση τους προξένησαν τα μεγάλα καζάνια και οι ογκώδεις φούρνοι που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του φαγητού.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook