Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταδικάζει την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Λόφο Καστέλι

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με ανακοίνωση της «καταδικάζει την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και την εκκένωση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι , που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 5/9.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ υλοποιώντας το δόγμα Νόμος και Τάξη , έχει ξεκάθαρη στόχευση την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων , παραδίδοντας ένα κτήριο « φιλέτο» στο κέντρο των Χανίων στο τουριστικό κεφάλαιο. Εφαρμόζουν τον απαράδεκτο  νόμο κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Αποτελεί πρόκληση ότι παρόλο που εδώ και δεκαετίες οι φοιτητικοί Σύλλογοι διεκδικούν αξιοποίηση της περιουσίας του Πολυτεχνείου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των φοιτητών για στέγαση, για λέσχη  και χώρους  πολιτισμού στην Πόλη των Χανίων, η κυβέρνηση της Ν.Δ παραδίδει τα ιστορικά κτήρια στον Λόφο Καστέλι στους μεγαλοξενοδόχους.

Φαίνεται ποιο είναι το «όραμα» της κυβέρνησης για την εκπαίδευση , σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές αγωνιούν για τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των χώρων εκπαίδευσης. Εν μέσω πανδημίας δεν πήραν κανένα απολύτως μέτρο ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός μέσα στις τάξεις των σχολείων και στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων , αντίθετα είτε αφήνουν κτήρια να ρημάζουν, είτε τα εκχωρούν στους ιδιώτες.

Το πανεπιστήμιο και το σχολείο «επιχείρηση» είναι το όραμα όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν την πολιτική της ΕΕ που θέλει να μετατρέψει την Παιδεία σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα για τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Άλλωστε, η καταστολή και η προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσα στα πανεπιστήμια δεν αποτελεί πρωτοτυπία της ΝΔ. Πατάνε στα βήματα που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος αναγόρευσε τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών ως «ιδιώνυμο αδίκημα», περιόρισε με νόμο το δικαίωμα στην απεργία, έστειλε τα ΜΑΤ σε εστιακούς φοιτητές, διατήρησε τον «τρομονόμο», προώθησε ακόμα παραπέρα την επιχειρηματική δράση στα πανεπιστήμια.

Ο Χανιώτικος λαός , οι εργαζόμενοι , η εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά θα δώσει αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της Ν.Δ να εφαρμόσει την «κανονικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων και στην επιδίωξή τους να χτυπήσουν το οργανωμένο φοιτητικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα. Οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων , σε συμπόρευση με τους υπόλοιπους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Διεκδικούμε:

 • Αξιοποίηση με ευθύνη του κράτους των κτηρίων της 5ης Μεραρχίας στον λόφο Καστέλι, των υπόλοιπων κτηρίων του Πολυτεχνείου όπως η Γαλλική σχολή και το κτήριο Παπαδοπέτρου για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών (Λέσχη στην Πόλη, βιβλιοθήκη, εστίες, χώροι πολιτισμού)
 • Αξιοποίηση συνολικά των δημοσίων κτηρίων στην Πόλη των Χανίων για κάλυψη των αναγκών στέγασης τόσο των φοιτητών, όσο και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 • Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτοι νόμοι κατάργησης του Πανεπιστημιακού Ασύλου, των νόμων που βάζουν στον «γύψο» το δικαίωμα στην Απεργία και στην διαδήλωση.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση αιθουσών διδασκαλίας με ευθύνη του κράτους».

Zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Με λένε Αρτέμη και έχω εθιστεί στις δημοσιεύσεις για τη ροζα νέρα.

  Με έχουν διασκεδάσει, με έχουν εντρυφήσει στην τέχνη της μισής αλήθειας, της υπερβολής, της μονής- διπλής-τριπλής κολοτούμπας, της δημιουργικής τεχνικοοικονομικής μελέτης άνευ αντικειμένου, της κενολογιας… υποκλίνομαι!…απίστευτος πλούτος γνώσης!

  Νομίζω οτι η περίπτωση «ρόζα-νέρα», χωρίς υπερβολή, θα τοποθετηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντας σε ισότιμη θέση με τα δημιουργήματα της αρχαίας Ελλάδας.

  Συνεχίστε παρακαλώ να τροφοδοτείτε αυτό το αριστούργημα, το οφείλετε στις γενιές που θα ακολουθήσουν (και εξυπηρετεί και τον εθισμό μου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ