Η αγωνία Χανιώτη για διαμέρισμα Airbnb στην πολυκατοικία του στην εποχή του κορονοϊού

η-αγωνία-χανιώτη-για-διαμέρισμα-airbnb-στην-1054331

Την αγωνία του επιθυμεί να εκφράσει Χανιώτης που διαμένει σε πολυκατοικία όπου υπάρχου διαμερίσματα τα οποία διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις (airbnb ή της Booking).

Σε επιστολή του στο zarpanews.gr,  θέτει το ζήτημα της τήρησης των κανόνων υγιεινής, στις συνθήκες της πανδημίας και το τι ακριβώς ισχύει για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης αυτή την περίοδο.

Σημειώνει δε πως στις υπηρεσίες και στους οργανισμούς που απευθύνθηκε δεν πήρε κάποια απάντηση.

Η επιστολή του:

«ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ  ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞHΣ:

Με δεδομένο ότι σταδιακά ανοίγει ο Τουρισμός της Ελλάδος από το εξωτερικό τίθεται ένα μεγάλο θέμα με το τι ακριβώς θα ισχύσει ΕΙΔΙΚΑ για την κατηγορία διαμερισμάτων εντός πολυκατοικιών τα οποία ενοικιάζονται από τους ιδιοκτήτες τους π.χ. μέσω της AIRBNB ή της Booking.

Στην πολυκατοικία μας υπάρχουν 2 τέτοια διαμερίσματα σε σύνολο 12 διαμερισμάτων. Εμείς οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες που είμαστε η πλειοψηφία και μένουμε με τις οικογένειες μας στην πολυκατοικία είμαστε πολύ ανήσυχοι, προβληματισμένοι και φοβισμένοι. Μέχρι και την περσινή τουριστική περίοδο υπήρχαν ήδη κάποιες τριβές με τα εν λόγω διαμερίσματα λόγω θορύβων επί 24-ώρου βάσης, μέθης των επισκεπτών κ.λπ.

Τώρα, όμως, εξαιτίας του Covid-19 τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Πως θα αναγκασθούμε π.χ. να συγχρωτιστούμε, εμείς και τα παιδιά μας, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας με άτομα εντελώς άγνωστα, για την κατάσταση της Υγείας των οποίων δεν γνωρίζουμε τίποτα, και πιθανώς κάποια από αυτά να είναι ασυμπτωματικά. Επίσης δεν γνωρίζουμε τα εν λόγω διαμερίσματα πως θα εξασφαλίζουν στο εσωτερικό τους την πλήρη υγιεινή, την αντισηψία κ.λπ.

Τι πρωτόκολλα θα ισχύσουν για την συγκεκριμένη κατηγορία? Ποιος θα ελέγχει την τήρηση των πρωτοκόλλων? Αν διαπιστώνουμε αποκλείσεις στην εφαρμογή των εν λόγω πρωτοκόλλων  που θα μπορούμε να απευθυνθούμε εδώ στα Χανιά?

Κλείνοντας να σημειώσω επίσης ότι προσωπικά ανήκω στην ομάδα υψηλού κινδύνου λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χημειοθεραπείας για καταπολέμηση καρκίνου.»

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Η αγωνία Χανιώτη για διαμέρισμα Airbnb στην πολυκατοικία του στην εποχή του κορονοϊού

  1. Αφου ειπαμε οι συντοπιτες μας ενδιαφερονται μονο για το ΚΕΡΔΟΣ. Μας ξεσπιτωσανε για να βαλουν τους τουριστες μεσα, πηγαν τα ενοικια στο Θεο και τωρα θετουν σε κινδυνο την υγεια μας(σε παρα πολλα σπιτια με airbnb μενουν και ευπαθεις ομαδες). Αισχροκερδια μονο. Αδιαφορια για τον συμπολιτη μας. Ηθελα και να ηξερα λιγη τσιπα δεν εχουν πανω τους?

  2. Αν πεθάνει κάποιος άνθρωπος, ευπαθούς ομάδας, από τους τουρίστες που φέρνετε δίπλα και μέσα στα σπίτια μας. Τι θα μας πείτε? Κυριολεκτικά πατάτε επί πτωμάτων χρόνια τώρα, για λίγα ευρουλακια παραπάνω. Σε καλή μεριά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook