Η άφιξη του Μάικ Πομπέο στη βάση της Σούδας στα Χανιά | Photos + Video

Στα Χανιά βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάικ Πομπέο.

Το αεροσκάφος Boeing 757 των ΗΠΑ προσγειώθηκε στη βάση της Σούδας και η υποδοχή στον υπουργό έγινε από την πρέσβη και διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

Έπειτα, μεταφέρθηκε στο πατρικό σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου θα διανυκτερεύσει, ώστε αύριο το πρωί να μεταβούν μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Στη συνέχεια, στις 11.20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 13.15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Pompeo θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού.

Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.Στις 17.00, το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Κατά την άφιξη του Αμερικάνου ΥΠΕΞ περίπου στις 20.00 στο αεροδρόμιο Χανίων, θα τον υποδεχτεί η πρέσβης και διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή.

 zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ