Η αεροπορική πτήση στην Ελλάδα που έχει διάρκεια… πέντε λεπτά!

η-αεροπορική-πτήση-στην-ελλάδα-που-έχε-1761689

Είναι γνωστό σε όλους πως τα αεροπορικά ταξίδια έχουν την μαγική ικανότητα να ελαχιστοποιούν δραματικά τις αποστάσεις που μας χωρίζουν, αφού πολλές φορές στη θέση πολύωρων ακτοπλοϊκών η οδικών διαδρομών μπαίνει μόλις μια ώρα στον αέρα για να φτάσεις εκεί που θες.

Yπάρχει όμως ένα αεροπορικό ταξίδι που η συνολική διάρκεια του είναι πιο μικρή και από το χρόνο που θα σου πάρει να εκδόσεις το εισιτήριο σου για να επιβιβαστείς, αφού η πτήση από την Κάσο με προορισμό την Κάρπαθο, κρατάει συνολικά περίπου πέντε λεπτά της ώρας!

Κάσος – Κάρπαθος: Ένα ταξίδι αστραπή

Η Κάσος και η Κάρπαθος, τα δυο πανέμορφα νησιά των Δωδεκανήσων εκτός από την δυνατότητα να ταξιδέψεις στα υπέροχα εδάφη τους για ώρες με το πλοίο, προσφέρουν και την εναλλακτική λύση των συντομότερων αεροπορικών ταξιδιών αφού και τα δυο διαθέτουν αερολιμένες εδώ και κάμποσες δεκαετίες, ώστε να εξυπηρετούν την αυξανόμενη τουριστική κίνηση, που επιλέγει τον τόπο τους για τις διακοπές της.

Η αεροπορική σύνδεση όμως δεν γίνεται μόνο με τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος αλλά και ανάμεσα τους, παρότι τα δυο νησιά έχουν απόσταση κάτι λιγότερο από είκοσι ναυτικά μίλια, με αποτέλεσμα να καταφέρνεις να φτάνεις από το ένα νησί στο άλλο σε χρόνο μηδέν.

Η τόση μικρή διάρκεια της εν λόγω πτήσης, την έχει βάλει επάξια μέσα στην λίστα με τις δέκα πιο σύντομες που γίνονται σε παγκόσμια κλίμακα, η κορυφή ανήκει στη Σκωτία που ο χρόνος δεν αγγίζει καν πετώντας το ένα λεπτό, ενώ πολλές φορές ξένα δημοσιογραφικά μέσα έχουν γράψει άρθρα αναφερόμενα στο πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να βρεθεί από το ένα νησί στο άλλο.

Τα Δωδεκάνησα όμως κατέχουν ακόμα μια περίοπτη θέση όσον αφορά την ταχύτητα των πτήσεων τους, αφού στην παραπάνω λίστα ανήκει και η πτήση που καλύπτει την απόσταση μεταξύ του νησιού της Κω με αυτό της Κάλυμνου, η οποία διαρκεί κάτι λιγότερο από τριάντα λεπτά της ώρα, κάνοντας την άλλη μια μακράν ξεκούραστη διαδρομή.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook