Η αεροπορική εταιρεία που θα σας ζητήσει να ζυγιστείτε πριν ταξιδέψετε

η-αεροπορική-εταιρεία-που-θα-σας-ζητήσ-1702741
AP

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητά από τον εθνικό αερομεταφορέα, την Air New Zealand να… ζυγίζει τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων από το Όκλαντ έως τις 2 Ιουλίου.

Όχι, δεν είναι αυτό που πολλοί τρέμουν, η αποτίμηση του εισιτηρίου βάσει βάρους δηλαδή. Η πρωτοβουλία απλώς εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας κατά την οποία θα συλλεχθούν στοιχεία για το φορτίο και την κατανομή βάρους στα αεροπλάνα.

«Θα ζυγίζουμε οτιδήποτε μπαίνει στο αεροσκάφος -από το φορτίο έως τα γεύματα και τις αποσκευές» σημειώνει ο Άλαστερ Τζέιμς, ειδικός για τη βελτίωση του ελέγχου φόρτωσης της αεροπορικής εταιρείας. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις αποσκευές καμπίνας, χρησιμοποιούμε τα μέσα βάρη που συλλέγουμε μέσω της έρευνας».

Παρόλα αυτά, το βάρος είναι ένα προσωπικό δεδομένο που δε θέλουν όλοι να αποκαλύψουν. Για αυτό το λόγο, και προκειμένου να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των επιβατών, η αεροπορική εταιρεία διευκρινίζει πως τα δεδομένα θα είναι ανώνυμα.

Στους επιβάτες θα ζητείται να στέκονται σε μια ψηφιακή ζυγαριά προτού επιβιβαστούν, με το βάρος τους να καταχωρείται, αλλά χωρίς να γίνεται ορατό στην οθόνη ή στους παριστάμενους.

«Γνωρίζουμε πως η ζυγαριά μπορεί για κάποιους να είναι τρομακτική. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας πως δεν θα εμφανίζεται πουθενά το βάρος τους, δεν θα το γνωρίζουμε ούτε εμείς» διαβεβαιώνει ο Τζέιμς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ υποβάλλει τους επιβάτες της στο… μαρτύριο της ζυγαριάς. Οι επιβάτες των εσωτερικών πτήσεων είχαν συμμετάσχει σε αντίστοιχη έρευνα το 2021, ωστόσο η τωρινή για τους ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων καθυστέρησε λόγω πανδημίας κορονοϊού.

kathimerini.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook