Η ΑΕΚ πυροβόλησε τα πόδια της για ένα λάθος δίλημμα

η-αεκ-πυροβόλησε-τα-πόδια-της-για-ένα-λά-1065591

Η επιλογή της ΑΕΚ να μην υποβάλλει ένσταση κατά του ΠΑΟΚ, έχει διπλή ανάγνωση. Στο τέλος της ημέρας, έπεσε στην παγίδα ενός ηθικού διλήμματος και περισσότερο με θύμα μοιάζει ξανά, ενός σάπιου συστήματος.

Η απόφαση που η ΑΕΚ έλαβε, αν είναι δόκιμο ένα μίνι γκάλοπ μεταξύ των όσων ανταλλάσσονται δια μέσου των οπαδών της στο διαδίκτυο, δυσαρέστησε πάρα πολύ κόσμο. Επέλεξε το δύσκολο δρόμο η «Ένωση», αυτή είναι η πραγματικότητα. Το έπραξε με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, παρά τις αντίθετες φωνές μέσα στην ομάδα, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι την ένσταση επιθυμούσε, περισσότερο από όλους, το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο οργανισμός ωστόσο, επέλεξε το να πυροβολήσει τα πόδια του για να κρατήσει στέρεες τις αξίες του. Να αποδείξει σε όλους εκείνους που τον κατηγορούσαν ότι λειτούργησε δόλια το 2018, πως ούτε τότε είχε πρόθεση να κερδίσει κάτι το οποίο δεν είχε κριθεί εντός των αγωνιστικών χώρων. Δηλαδή εν ολίγοις, πήρε με τον τρόπο αυτό μία απόφαση που είναι 100% κόντρα στα συμφέροντά της ομάδας, για να μη δώσει άλλη τροφή στους συκοφάντες της.

Έχω την εντύπωση ότι με αυτό που έκανε, περισσότερη αξία και σημασία έδωσε σε αυτά που τότε υποστήριζαν εναντίον της, διότι απλούστατα, είναι η πάστα και η νοοτροπία τους τέτοιες, που τα ίδια θα συνεχίζουν να λένε για εκείνον τον τίτλο.

Το θέμα αξιών, δεν είναι κάτι που απαιτεί μια διαρκή προσπάθεια απόδειξης για το ότι δεν είσαι ελέφαντας, επειδή κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι είσαι. Την επιλογή που η ΑΕΚ έκανε, κατά την προσωπική άποψή μου λανθασμένα, θα τη βρει μπροστά της. Έπεσε στην παγίδα του ηθικού διλήμματος που προέκυψε ενώπιόν της επειδή το ίδιο το σύστημα είναι σάπιο και σαθρό, καθώς δεν προβλέπει το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να κληθεί αυτεπάγγελτα και να τιμωρηθεί για την καραμπινάτη αβλεψία-παρανομία του.

Το σύστημα λοιπόν αυτό, το οποίο πολλάκις την έχει στείλει στο απόσπασμα, η ΑΕΚ με τη συγκεκριμένη απόφασή της, είναι σαν να το αποδέχεται και να το επικροτεί. Οπότε την επόμενη φορά που ο διάβολος θα σπάσει το ποδάρι του και θα βρεθεί μπροστά σε ένα αντίστοιχο δίλημμα κι ενώ ο αντίπαλος θα της στερεί κάτι πιο σημαντικό, επί παραδείγματι έναν τίτλο, δεν θα έχει το παραμικρό δικαίωμα να πράξει διαφορετικά. Το απεμπόλησε σήμερα. Θα πρέπει να προσκυνήσει την παρανομία, να την καμαρώσει και να την αποδεχθεί.

Η απόφαση αυτή, είναι από εκείνες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ενάντιες των συμφερόντων του ίδιου του οργανισμού, μιλώντας πάντα αμιγώς αγωνιστικά και οικονομικά. Μια ενέργεια που ναι μεν κάνει γκελ σε όλους όσοι ευαγγελίζονται τη διαφορετικότητα και κομπορρημονούν (δικαιολογημένα ίσως) για την αγνότητα και καθαρότητα του συλλόγου, συνάμα όμως οδηγεί και σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι αποδοχής της ανομίας. Μαζί και της υπόδειξης σε εκείνους που νομοθετούν, για τη διόρθωση αυτής της φαύλης κατάστασης που φωλιάζει μέσα στις σελίδες του ΚΑΠ.

Δεν είναι πάντως και τόσο ωραίο όσο πιστεύεις, το να βλέπεις όλους εκείνους που κατηγορούσες ως εγκάθετους και κακοπροαίρετους, να σε αποθεώνουν πια. Δυστυχώς, δείχνει και μια τρόπον τινά υποτέλεια σε ένα λάθος σύστημα που τελικά, δεν σε ενδιαφέρει και τόσο αν θα αλλάξει ή όχι, από τη στιγμή που είχες την ευκαιρία να πάρεις εσύ την απόφαση γι αυτό, ωστόσο επέλεξες να τη σπαταλήσεις. Για πολλούς, πάρα πολλούς, όλο αυτό που αποφασίστηκε σήμερα, και το πως υποστηρίχτηκε, είναι λάθος! Εκτός αν παίζει κάτι άλλο..

Πηγή: contra.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook