Η 4η συνάντηση των εταίρων για το έργο Erasmus+ «3D2Act» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

η-4η-συνάντηση-των-εταίρων-για-το-έργο-erasmus-1522241

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης συνάντησης εταίρων (ΤΡΜ) του έργου Erasmus+ «3D2Act» που διοργανώθηκε από την ΠΔΕ Κρήτης και πραγματοποιήθηκε στις 8 – 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το έργο «3D2Act – Fostering Industry 4.0 And 3D Technologies Through Social Entrepreneurship: An Innovative Program for a Sustainable Future» στοχεύει να ενισχύσει το προφίλ των εκπαιδευτών και μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε ότι αφορά στη χρήση τεχνολογιών και δεξιοτήτων 3D με ταυτόχρονη προώθηση της απόκτησης βασικών ικανοτήτων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Συντονιστής του έργου είναι το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ενώ τη σύμπραξη συμπληρώνουν, η ΠΔΕ Κρήτης, η Σχολή Επιστήμης Υπολογιστών του Παν/μιου Κρήτης το Εκπαιδευτικό κι ερευνητικό κέντρο Emphasy από την Κύπρο, το Επαγγελματικό Λύκειο PoliteknikaIkastegiaTxorierri από την Ισπανία, το Δίκτυο DLearn από την Ιταλία και ο οργανισμός StichtingIncubator από την Ολλανδία. Οι εργασίες της συνάντησης επικεντρώθηκαν στην ολοκλήρωση του παιδαγωγικού υλικού για την εφαρμογή της τρισδιάστατης τεχνολογίας στην κοινωνική επιχειρηματικότητα(εκπαιδευτικός οδηγός, διαθεματικά σενάρια), στην παρουσίαση του παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας που συνοδεύει το υλικό και στο σχεδιασμό της πιλοτικής δράσης σε Επαγγελματικά Λύκεια των χωρών που συμμετέχουν.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση των παιδαγωγικώνπροτάσεων στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του έργου. Η ΠΔΕ Κρήτης θα υλοποιήσει την πιλοτική σε συνεργασία με τα Εργαστηριακά Κέντρα της Κρήτης.

Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Μάιο 2023 με συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook