Η 40η Παγκρήτια ορειβατική συγκέντρωση έρχεται στα Χανιά – Το πρόγραμμα κι η διαδρομή

η-40η-παγκρήτια-ορειβατική-συγκέντρωση-1545024

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2022 που ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων θα διοργανώσει την 40η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση των Συλλόγων της Κρήτης, παράλληλα με τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του καταφυγίου του στην τοποθεσία Ταύρη στην επαρχία Σφακίων.

Η συνάντηση αυτή θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Σφακίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης.

Μέχρι την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 να ενημερώσετε τον Σύλλογο για την συμμετοχή σας (πιθανός αριθμός ατόμων), για την καλύτερη διοργάνωση της συγκέντρωσης.

Οι χάρτες με την περιοχή και την διαδρομή της πεζοπορίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10/2022

15:00-16:30: Άφιξη – Καλωσόρισμα ομάδων στην γειτονιά Αμμουδάρι στο οροπέδιο Ασκύφου Σφακίων

Ανάβαση στην τοποθεσία Ταύρη Λευκών Ορέων, υψ. 1.200 μ., ώρες πεζοπορίας περίπου 1:30, για την ανάβαση σε καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι (τμήμα του Ε4), τακτοποίηση στους χώρους κατασκήνωσης, δηλώσεις συμμετοχών και χορήγηση αναμνηστικών.

18:30: Σύντομοι χαιρετισμοί των οργανωτών και των εκπροσώπων των Συλλόγων.

19:30: Προσφορά φαγητού και ποτού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10/2022

08:00-09:00: Προσφορά πρωινού με ρόφημα μαλοτήρα, παξιμαδάκι κ.λπ..

09:15-13:30: Πεζοπορία σε εύκολη στράτα, θα περάσουμε από το οροπέδιο Νιάτο και μετά, μέσα από όμορφους βράχινους σχηματισμούς, την δασωμένη τοποθεσία Τρικουκιά στους πρόποδες της Μαδάρας, για να καταλήξουμε μέσα από τη χαράδρα της Στραβόραχης, στην γειτονιά του Πετρέ, πάλι στο οροπέδιο Ασκύφου Σφακίων, (ώρες πεζοπορίας περίπου 3:00 με 3:30)

14:00-15:00: Αποχαιρετιστήριο κέρασμα σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σφακίων, Πέρας εκδηλώσεων 40 ης Π.Ο.Σ..

*Το συμβολικό κόστος συμμετοχής είναι 10,00 €.

(Η συμμετοχή για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου θα είναι δωρεάν)

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής στην Γραμματεία της εκδήλωσης, θα συνοδεύεται με κατάσταση συμμετεχόντων.

*Η πρόσβαση στην περιοχή προτείνουμε να γίνει οδικώς, από την διαδρομή μέσω Εθνικής οδού, κόμβος Βρυσών – Κράπη – οροπέδιο Ασκύφου Σφακίων, (στην διαδρομή αυτή θα  υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες).

Οι Σύλλογοι που θα κινηθούν με ιδιωτικά μέσα (αυτοκίνητα), θα τα αφήσουν στην γειτονιά Αμμουδάρι ή λίγο μετά το Αμμουδάρι, που είναι η διασταύρωση που ξεκινά το μονοπάτι Ε4 για το καταφύγιο Ταύρης, σύμφωνα με τις υποδείξεις των εθελοντών της διοργάνωσης.

Ο Σύλλογος θα μεριμνήσει με δικά του μεταφορικά μέσα, να μεταφέρει τα σακίδια των συμμετεχόντων στον / και από τον χώρο κατασκήνωσης.

Η πρόσβαση στην τοποθεσία της εκδήλωσης θα επιτρέπεται αυστηρά μόνο για τα αυτοκίνητα υποστήριξης της διοργάνωσης.

*Στους φίλους ορειβάτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν και δεν θα έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, κάνουμε γνωστό ότι από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Χανίων, το Σάββατο 22/10 το μεσημέρι, στις 14:00 θα αναχωρήσουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν μέχρι το οροπέδιο Ασκύφου, τα οποία θα επιστρέψουν στα Χανιά την Κυριακή 23/10 το απόγευμα, μετά το πέρας της εκδήλωσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΥΗ (ΚΑΡΑΒΑΝΑ…) ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ (ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ & ΥΠΝΟΣΑΚΟ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook