Η 33χρονη που νόμιζε ότι προκάλεσε τον κορονοϊό – Άκουγε φωνές και δεν μπορούσε να βγει έξω

η-33χρονη-που-νόμιζε-ότι-προκάλεσε-τον-κ-1562734

Μια γυναίκα από την Βρετανία βίωσε μεγάλες δυσκολίες στη προσωπική της ζωή, λόγω ψύχωσης από την οποία πάσχει εδώ και καιρό, αφού όχι μόνο άκουγε φωνές στο κεφάλι της και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει έξω, αλλά έφτασε στο σημείο να νομίζει ότι προκάλεσε τον κορονοϊό.

Η 33χρονη Natasha Rea που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα από εφηβική ηλικία, έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, όμως μέχρι οι γιατροί να βρουν από τι πάσχει, εκείνη έζησε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα, που σε ορισμένες περιπτώσεις παραλίγο να κοστίσουν την ζωή της.

Σύμφωνα με την nypost.com, όλα ξεκίνησαν σε ηλικία 14 ετών, όταν η γυναίκα διαγνώστηκε λανθασμένα με «διαταραχή της διάθεσης». Έκτοτε, βίωνε έντονα συναισθήματα, βαθιές περιόδους κατάθλιψης και άγχους, αλλά και απρόβλεπτα μανιακά επεισόδια.

 

«Υπήρχαν μέρες που δεν μπορώ να κουνήσω τα πόδια μου και το άγχος μου επηρέαζε τα έντερα μου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μερικές φορές δεν μπορούσε «να κινηθεί ή να σηκωθεί από το κρεβάτι».

Έτσι, το 2005 κατέληξε στο νοσοκομείο από υπερβολική κατανάλωση χαπιών, ενώ το 2011 τρεις μήνες μετά την γέννηση του γιου της, αντιμετώπισε το πιο σοβαρό μέχρι τότε επεισόδιο, με αφορμή την καρδιακή προσβολή που έπαθε η μητέρα της.

Η κρίση που οδήγησε σε διάγνωση

Μια μέρα του 2011 η Natasha Rea αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και βγήκε από το αυτοκίνητο της, το οποίο παράτησε στη μέση του δρόμου κι άρχισε να κλαίει, με αφορμή το πρόβλημα υγείας της μητέρας της.

Τότε, πήγε στο νοσοκομείο και ζήτησε να υποβληθεί σε μια σειρά από σωματικές εξετάσεις, επειδή δεν ένιωθε καλά. Παρόλα αυτά, οι γιατροί ανέφεραν ότι τα συμπτώματα δεν παραπέμπουν σε σωματική πάθηση και την έστειλαν σε ειδικό ψυχικής υγείας.

Έτσι, το 2013 διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή και ξεκίνησε να λαμβάνει μια σειρά από χάπια. Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν, αφού το 2018 κόντεψε να πεθάνει, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης, ενώ τον Μάρτιο του 2020 έπαθε την δεύτερη σοβαρή κρίση.

 

Συγκεκριμένα, δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι κατά την διάρκεια του lockdown, γιατί νόμιζε πως είχε προκαλέσει τον κορονοϊό, ενώ άκουγε φωνές στο κεφάλι της. Μάλιστα, πέρασε οκτώ ώρες μιας ημέρας που περιπλανιόταν στους άδειους διαδρόμους ενός νοσοκομείου και αναρωτιόνταν, γιατί ο κόσμος χρησιμοποιούσε μανιωδώς αντισηπτικά.

Πλέον, δεν το βάζει κάτω και θέλει να μιλάει δημόσια για να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο για την διπολική διαταραχή, η οποία δεν θεραπεύεται από καμιά φαρμακευτική αγωγή, με όσους νοσούν να δίνουν καθημερινό αγώνα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook