Humanlinks Festival: Μια γιορτή για την Ψυχική Υγεία

humanlinks-festival-μια-γιορτή-για-την-ψυχική-υγεία-916307

Οι «Humanlinks-ανθρώπινοι σύνδεσμοι» μια ομάδα ανθρώπων, που δοκιμάστηκε στο παρελθόν σε θέματα ψυχικής υγείας διοργανώνουν για δεύτερη φορά το Humanlinks Festival με κεντρικό θέμα «Αυτοβοήθεια και Ψυχική Υγεία».

Το φεστιβάλ ξεκινά την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει όλον τον μήνα σε κεντρικά σημεία της πόλης με συνέδρια, ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, δημιουργική απασχόληση για παιδιά κ.α.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ιδιαίτερα καινοτόμο, ενδιαφέρον και δυναμικό, το οποίο όπως ευελπιστούν οι διοργανωτές του, θα δώσει μια ευρύτερη διάσταση στο ζήτημα της ψυχικής υγείας και θα κινητοποιήσει τους Αθηναίους πάνω στο σημαντικό αυτό θέμα.

Η Λέρος δεν είναι «μακρυά»

«Ο στόχος των εκδηλώσεων» εξηγεί στον Αθήνα 9.84 ο Γιώργος Κράλλης σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και συντονιστής του Φεστιβάλ, «είναι να μοιραστούν τα μέλη της ομάδας, που τις διοργανώνει την εμπειρία τους και να αναδείξουν ένα νέο τρόπο αυτοοργάνωσης και αυτουποστήριξης, όχι θεραπείας, σε καμία περίπτωση, αλλά να δείξουν ποιες είναι οι δυνατότητές τους και κυρίως να «φέρουν» στην πόλη το ζήτημα της ψυχικής υγείας και να το απενοχοποιήσουν, ο επιστημονικός όρος είναι «προαγωγή της ψυχικής υγείας» αυτό κάνουν τα μέλη της ομάδας αλλά πολύ πιο αυθόρμητα και αυθεντικά διότι οι ίδιοι είναι παθόντες και γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα αυτό.

«Αυτή η προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, πάρα πολύ θετικά ως προς τον αποστιγματισμό των ασθενειών και των ανθρώπων, που πάσχουν από αυτές. Εξάλλου το έχουν βιώσει οι ίδιοι εδώ στον μικρόκοσμο της Ακρόπολης όπου λειτουργούν. Μη ξεχνάμε κάτι» επισημαίνει ο κ. Κράλλης, «η Λέρος δεν είναι «μακρυά». Αν δούμε ιστορικά την ψυχιατρική η Λέρος είναι χθες και σήμερα έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που είναι σε θέση να διοργανώσει ένα τέτοιο φεστιβάλ, το οποίο φέτος θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα».

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε κεντρικά σημεία, όπως το αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, το New York College, την Σχολή Χίλλ, το Μερόπειο Ίδρυμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το Ολλανδικό Ινστιτούτο και άλλα Πολιτιστικά και Εκπαιδευτικά Κέντρα σε Ακρόπολη, Πλάκα και Κουκάκι.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα

Πηγή: athina984.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook