Handelsblatt: Μέλη της ΕΚΤ ζητούν να διακοπεί άμεσα ο ELA προς την Ελλάδα

handelsblatt-μέλη-της-εκτ-ζητούν-να-διακοπεί-άμεσ-262222

Έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ζητούν να διακοπεί άμεσα ο ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Τα παραπάνω αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της για την χώρα μας η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, την ώρα που κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει μια μεγάλη διαμάχη στην ΕΚΤ καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας δεν θέλει να δοθούν άλλη ρευστότητα στην Ελλάδα μέσω του ELA.

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ τάσσεται κατά άλλων δανείων του ΕLA για την Ελλάδα. Ομάδα μελών της EKT, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ζητά την άμεση αναστολή των δανείων του ELA προς την  Αθήνα, όμως, δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων,

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως την περασμένη εβδομάδα ο Γενς Βάιντμαν εξέφρασε την ανησυχία του για την συνέχιση της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.  Επίσης, πρόσφατα ο Γερμανός αξιωματούχος είχε προειδοποιήσει πως αυξάνεται μέρα με την μέρα ο κίνδυνος μιας ελληνικής χρεοκοπίας, σημειώνοντας ότι ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα εξαντλείται.

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook