H ομογενής Τζεν Ψάκι η εκλεκτή του Μπάιντεν για τη θέση της νέας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου

h-ομογενής-τζεν-ψάκι-η-εκλεκτή-του-μπάιν-1142539

Την πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι επέλεξε ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τη θέση της εκπροσώπου τύπου.

Το όνομα της Ψάκι ήταν ένα από τα επτά ονόματα γυναικών που, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή θα στελεχώσουν το τμήμα επικοινωνίας του 46ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, μεταδίδει τη Wall Street Journal.

Αυτό σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, όλα τα άτομα που θα είναι επιφορτισμένα με το απαιτητικό έργο να επικοινωνούν τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, θα είναι γυναίκες.

Η Ψάκι έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ κατείχε διάφορες σημαντικές θέσεις επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο υπό τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα» έγραψε σε ανάρτησή της η Τζεν Ψάκι μετά την ανακοίνωση για τη νέα της θέση.

Είναι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με τον Γκρέγκορι Μέτσερ, οικονομικό υποδιευθυντή της Επιτροπής για την προεκλογική Εκστρατεία υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για το Κογκρέσο, και έχουν μαζί δύο παιδιά.

Σε άλλες θέσεις, ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέλεξε τον Μπράιαν Ντις, άλλοτε σύμβουλο του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα και την κλιματική αλλαγή επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, για να αναλάβει τη διεύθυνση του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Ο 42χρονος Ντις τα τελευταία χρόνια είναι στέλεχος της BlackRock με ειδίκευση στις επιλεγόμενες βιώσιμες επενδύσεις, τοποθετήσεις κεφαλαίων που λαμβάνουν υπόψη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Επί Ομπάμα, συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετώπιζε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook