H NASA επιμένει να αποθεώνει την ελιά των Βουβών! | Photos

h-nasa-επιμένει-να-αποθεώνει-την-ελιά-των-βο-392746

Η αρχή έγινε πριν από περίπου ένα μήνα όταν η NASA επέλεξε για φωτογραφία της ημέρας στις 8 Ιουλίου, την φωτογραφία του Χανιώτη αστροφωτογράφου Χρήστου Κοτσαύτη με την ελιά των Βουβών (δες ΕΔΩ)

Τώρα η NASA επανέρχεται με μια ακόμη ανάρτηση στο facebook καθώς στην επίσημη σελίδα του Earth Science Picture of the Day η ελιά των Βουβών έχει μπει στη θέση εξωφύλλου, ενώ έχει επιλεγεί από τους αναγνώστες ως «η φωτογραφία του μήνα» για τον Ιούλιο.

nasa1Η ανάρτηση συνοδεύεται με το εξής σχόλιο:

«Αυτό το όμορφο αλλά βαθιά ροζιασμένα ελαιόδεντρο είναι πιθανότατα το παλαιότερο στον κόσμο. Συνεχίζει να παράγει ελιές μέχρι και σήμερα. Η ελιά βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες στο νησί της Κρήτης. Αν και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία του δέντρου, η ανάλυση του κορμού δείχνει ότι είναι τουλάχιστον 2,000 ετών. Έχει κηρυχθεί προστατευόμενο φυσικό μνημείο της Ελλάδας. Κλαδιά ελιάς από αυτό το αρχαίο δέντρο χρησιμοποιήθηκαν για να φτιάξουν τα στεφάνια για τους νικητές των Ολυμπιακών της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008.

elia_vouvesΠάντως η NASA δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από την επιστολή του εκδότη Γιώργου Κουρή στην οποία ισχυρίζεται ότι η αρχαιότερη ελιά βρίσκεται στο κτήμα του στην Κεφαλλονιά (δες ΕΔΩ)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook