H κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης  στο Εργατικό Κέντρο

h-κινητή-μονάδα-μαστογραφίας-της-περιφ-510232

Πρόσκληση για συμμέτοχη στην εκστρατεία πρόληψης  της Περιφέρειας Κρήτης  «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ», με αφορμή το ότι ο μήνας Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, κάνει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Η ανακοίνωση:

«Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και το Εργατικό  Κέντρο Χανίων καλεί τις γυναίκες του Νομού να συμμετάσχουν στην εκστρατεία πρόληψης  της Περιφέρειας Κρήτης  «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ».

Το  Εργατικό  Κέντρο  Χανίων με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών της Κρήτης για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψή του, καλεί τον γυναικείο πληθυσμό να υποβληθούν σε δωρεάν  προληπτικό έλεγχο, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης από την μονάδα του Κινητού Μαστογράφου της Περιφέρειας, σε γυναίκες της πόλης μας , που είτε δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε αντιμετωπίζουν  δυσκολία  πρόσβασης στον απαιτούμενο έλεγχο  λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Η κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης  θα βρίσκεται στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 22, 23, και 24 Οκτωβρίου, ώρα 9:15 πμ., και για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας (28210)-97686 & 92429 .

Προϋποθέσεις :

  • Ηλικίας 40-75 ετών
  • Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες
  • Αποκλείονται οι γυναίκες α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή β) μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών γ) Γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Να μην έχουν ιστορικό  βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Οι γυναίκες που θα υποβληθούν σε  προληπτικό έλεγχο είναι απαραίτητο εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό, να τις κρατούν μαζί τους.

Με την αρωγή της περιφέρειας Κρήτης , σε μία πράξη αγάπης  συνεχίζεται το ταξίδι που στόχο έχει να φωτίσει και να δημιουργήσει  σωστές πεποιθήσεις για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.

Η προσφορά της περιφέρειας Κρήτης και την οποία ευχαριστούμε, αποκτά μεγαλύτερη αξία σε μια περίοδο που η κυβερνητική πολιτική στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση του αγαθού της ΥΓΕΙΑΣ και μειώνει συνεχώς τις δημόσιες δαπάνες για την περίθαλψη του λαού.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook